Sport

Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tápé + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tápé + FOTÓK

2011. október 16., vasárnap
Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tápé + FOTÓK

A döntetlenekkel már tele a padlás a Kertész utcában, hatodszor ikszelt a bajnokságban az UTC, mely négy hatalmas ziccert hagyott kihasználatlanul.

Szeptember 4-e óta tartó nyeretlenségi sorozatát igyekezett megtörni szombaton az újszegedi együttes, mikor a hasonló játékerőt képviselő, néhány hellyel előtte álló Tápét fogadta a megyei I. osztály 10. fordulójában. Mindkét gárda tartalékosan lépett pályára, a vendégeknél hat futballista nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, míg hazai oldalon

Gonda László

és

Csúri Ákos

eltiltása mellett gondot okozott, hogy

Farkas Szilveszter

műtét után lábadozik,

Vékes Martin

munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen,

Domonkos Sándor

pedig -

Pálfy Zoltán

vezetőedzőt idézve - eltűnt, mint az aranyóra... A Kertész utcába kilátogató közönség nem túlságosan színvonalas és izgalmas mérkőzést láthatott, a küzdelemre azonban nem lehetett panasz. Gyűrte, gyűrte egymást a két csapat, ráadásul sportszerű csatát vívtak, hiszen Juhász Mihály sporttársnak csak három sárgát kellett kiosztania, azok között is akadt, melyet labdaelrúgásért emelt a magasba. A Tápé megerősítette hátsó alakzatát, a biztonságot tartotta szem előtt, a mezőnyben kulturáltan focizott. A hazaiak igyekeztek feltörni a látogatók védelmét, ennek érdekében ritmusváltásokkal igyekeztek mögéjük kerülni. Ez a terv több alkalommal működött is, ám hiába alakítottak ki négy óriási ziccert is az UTC-sek, sem

Mazula Zoltán,

sem

Kovács Sándor

, sem

Farkas Antal,

sem

Bokányi Ádám

nem bírt az ellenfél kapusával.

Kispéter Zoltán

bravúrjaival a mezőny legjobbjává lépett elő, megóvta hálóját a góltól, így megmentett egy - igen értékes - pontot alakulatának, mely gyakorlatilag helyzet nélkül játszotta le a találkozót. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy az UTC 9, a Tápé 10 pontos, s egyik sem tudott eltávolodni a veszélyzónától. A folytatásban a Pálfy-legénységre igen nehéz feladat vár, hiszen október 22-én (szombaton) 14.30-kor a második helyen tanyázó Mórahalomnál vendégszerepelnek, míg

Stetakovics Marinkó

tanítványai ugyanekkor nyerhetőnek tűnő összecsapáson fogadják a Csanádpalotát.

A labdarúgó megyei I. osztály 10. fordulójában:

Ujszegedi TC - Tápé ESK 0-0.

Újszeged, Kertész utca, 100 néző, vezette: Juhász Mihály.

UTC:

Béry - Péczely, Balogh, Joó, Szabó L., Szántó, Jaksa, Kovács S. (Farkas A. 60'), Laudisz, Bokányi, Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Tápé:

Kispéter - Kövecs, Pécsek, Mudri, Kádár, Horváth, Neszméry (Bakai 73'), Farkas Z., Markó (Farkas Á. 64'), Kozma (Csányi 69'), Jenei. Vezetőedző: Stetakovics Marinkó. Pálfy Zoltán:

"Rossz mérkőzésen valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, mint a vendégek, hiszen négy hatalmas helyzetet is kidolgoztunk. A lehetőségeket azonban kihagytuk, illetve nem tudtunk túljárni Kispéter kapus eszén. A jövő héten le kell ülnünk, hogy átbeszéljük a dolgokat, levonjuk a konzekvenciákat, mert valami plusz hiányzik, hadilábon állunk a góllövéssel. Így aztán hiába kaptunk ki mindössze kétszer a bajnokságban, a hat döntetlen mellett csak egyszer győztünk, ami a hárompontos rendszerben édeskevés a jó helyezéshez."

Molnár János (a tápéiak "mindenese"):

"A nagy küzdelemben megszerzett pontnak örülünk, azt értékesnek tartjuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.