Sport

Kosárlabda: itthon a Szedeák, az Albacomp érkezik

Kosárlabda: itthon a Szedeák, az Albacomp érkezik

2011. október 14., péntek
Kosárlabda: itthon a Szedeák, az Albacomp érkezik

Vasárnap végre hazai környezetben is bemutatkozik a Naturtex-SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/A-ban. Az előző szezon ezüstérmese, az Albacomp elleni csata igazi sportcsemegét ígér.

Nagyszerűen sikerült a rajt a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája számára, hiszen a szegediek úgy vívtak rendkívül szoros meccset az egyik élcsapat, a Paks vendégeként, hogy mindösszesen hét játékost tudtak forgatni. A 93-80-as végeredményért különösen annak figyelembevételével érdemelnek dicséretek a mieink, hogy a második félidőt meg tudták nyerni. Több nagyszerű egyéni teljesítmény is akadt, így

Drahos, Ivosev, Tanács

és

Dukics

játéka láttán is elismerően csettinthetett

Fodor Péter

vezetőedző. A folytatásban - ha lehet - még nehezebb dolga lesz a Tisza-parti alakulatnak, hiszen vasárnap 18.30-as kezdettel az újszegedi sportcsarnokban az előző kiírás ezüstérmesével, az Albacomppal néz farkasszemet. A fehérváriak múlt héten 43 pontos, kiütéses sikerrel kezdtek a Debrecen ellen, nem állítható tehát, hogy ne érték volna még el az üzemi hőmérsékletet.

Online

Vasárnap 18.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Albacomp Fehérvár NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről.

Bulut távozott, Csorvási érkezett

A szegedi keret viszont nemhogy nem bővült az utóbbi egy hétben, de sajnos még apadt is a létszám. A szerb

Dusan Domovics-Bulut

ugyanis előbb részt vett a hivatalos csapatfotózáson, majd mégis távozott, mert úgy döntött, nem fogadja el az egy hónapos próbajátékot. A szakmai stáb jelenleg is azon dolgozik, hogy megtalálja azt a külföldi kosarast, aki néhány találkozón tesztelni lehetne. Fodor Péter homlokán az is szaporítja a ráncokat, hogy

Tanács Attila

lázas beteg, szerda óta nem edz, s

Molnár Miklós

sincs százszázalékos állapotban, de ő legalább már részt vesz a tréningeken. A fiatalok közül

Wirth Ádám

csípőhúzódással bajlódik,

Varga Dánielnek

pedig a bokája fordult ki. Az ő vasárnapi játékára nem mutatkozik túl sok esély, a többiek felgyógyulását illetően viszont bizakodó - vagy legalábbis reménykedő - a vezetőedző, aki ezúttal már számolhat a frissen szerződtetett ifjú centerrel,

Csorvási Leventével

is.

Fodor elkerülné a könnyű gólokat

"Ismét egy rendkívül erős ellenféllel kell megküzdenünk. Célunk ezúttal is az, hogy saját dolgainkat a lehető legjobban végrehajtsuk, minél többet kihozzuk magunkból. Aztán meglátjuk, mindez mire lesz elegendő. A paksi összecsapáson körülbelül 75 százalékban sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk, ami kezdésnek több mint biztató. Ennek megfelelően jó hangulatban dolgoztunk a héten. Örömteli, hogy Csorvási Levente vasárnap már rendelkezésre állhat. Ígéretes, okos fiatalemberről van szó, aki remekül alkalmazkodott a játékainkhoz, s mentálisan is fizikailag is erős. Természetesen tanulnia kell még a taktikánkat, a különböző elemeket, s meg kell szoknia, hogy itt több feladata lesz, mint az Egyesült Államokban volt" - foglalta össze a csapattal kapcsolatos friss híreket Fodor Péter. Hozzátette: a felkészülés szempontjából nem ideális, hogy a Pick Szeged BL-meccse miatt pénteken és szombaton az Etelka sorra, illetve a Radnóti-gimnáziumba szorulnak, ám természetesen alkalmazkodnak a helyzethez.

Jegyárak

A Szedeák hazai mérkőzéseire a felnőtt- és nyugdíjas jegyek egységesen 900 forintba kerülnek. A szegedi oktatási intézményekben tanuló diákok – érvényes diákigazolvány felmutatásával – ingyenes regisztrációs jegyet válthatnak a sportcsarnokban.

A szakember elmondta: a hét első napjaiban azokat a hibákat igyekeztek kijavítani, melyeket a paksi fellépés során elkövettek. Ténylegesen csütörtöktől koncentrálnak a hétvégén következő bajnokira, az Albacompra. "Ismerjük a fehérváriak harcmodorát, mely nem változott az előző szezonhoz képest. Fontos lesz, hogy ne engedjük őket gyorsan indulni, oda kell figyelni arra, hogy ne adjunk el sok labdát, ne kapjunk könnyű gólokat. Megpróbáljuk minél inkább lelassítani őket. Rendkívül nehéz dolgunk lesz azonban, hiszen nem csupán csapatszinten kiváló az Albacomp, de több olyan egyéniség is akad Dzunics kollégám együttesében, aki akár egymaga is eldönthet egy-egy találkozót." A Tisza-partiak mestere ezek között a kosarasok között a rutinos karmestert,

Simon Balázst

, a válogatott erősségeit,

Hendlein Rolandot

és

Keller Ákost,

valamint a három külföldit, a tavalyról is ismerős

Damian Hollist

és a Pécsről igazolt

Muhammad El-Amint

, illetve amerikai honfitársuk, a próbajátékon lévő center,

Dwayne Chism

nevét említette. Fodor Péter és csapata szeretné, ha vasárnap este sok szegedi drukker buzdítaná kedvenceit a sportcsarnokban. "Ígérhetem, hogy végig harcolni fogunk. Olyan produkcióval akarunk előrukkolni, mellyel bizonyítjuk, érdemes kilátogatni a mérkőzéseinkre" - így a tréner.

Nyerteseink

A Szedeák és a SZEGEDma.hu játékán kétszemélyes meccsbelépőt nyertek: Kotroczó Csilla, Spitzer Zsolt, Kiszi Viktor, Stranszky Bettina, Alagyi Zoltán, Brenner László, Kurucz Éva, Radócz Csaba, Varga Viktor, Hajdu Judit. Jó szurkolást!

Dzunicsék a meccs után döntenek Chismről

A fehérváriakat irányító

Dzunics Braniszláv

megtekintette a Paks - Szedeák mérkőzés felvételét, s mint elárulta, jól ismeri a szegedi együttes játékát, illetve játékosait, ugyanakkor ők sem elsősorban az ellenfélre összepontosítanak. Így az idény elején az Albacompnál is a finomhangoláson, a védekezési és támadási elemek tökéletesítésén van a hangsúly. "A csapatszerkezetet illetően akadnak lemaradásaink, külföldi centerünk nem olyan régen kapcsolódott be a munkába. Természetesen győzni utazunk Szegedre, ám leginkább mégis arra törekszünk, hogy saját magunkhoz képest minél jobban teljesítsünk, s kihozzuk magunkból, ami bennünk van. Keretünkből

Juhos Levente

és

Supola Zoltán

bajlódik sérüléssel, utóbbira egészen biztosan nem számíthatok vasárnap" - emelte ki. Ami a légiósokat illeti, Dzunics úgy fogalmazott, Hollis beilleszkedésével nincs semmi probléma, hiszen már tavaly is Fehérvárott szerepelt, ráadásul a felkészülés kezdetére vissza is tért. El-Aminnak még szoknia kell a társakat, illetve a többieknek is a Baranyából érkezett kosaras stílusát, játékát. A center, Chism sorsával kapcsolatban épp a vasárnapi találkozót követően születik majd döntés. Az Albacomp mestere úgy nyilatkozott, az amerikai eddig biztatóan teljesített, tehát minden bizonnyal szerződést kínálnak neki. Ehhez azonban még Szegeden is maradandót kell alkotnia. Aligha bánkódnánk, ha Nebojsa Dukicséknak sikerülne megakadályozniuk ebben...

Így alakult a nyáron az Albacomp kerete:

Érkezett:

Muhammad El-Amin (PVSK), Supola Zoltán (Leeds), Juhos Levente (USA).

Maradt:

Damian Hollis, Keller Ákos, Simon Balázs, Bódi Ferenc, Hendlein Roland, Keller Vidor, Somogyfoki Szabolcs, Madár András, Gorzsás Krisztián, Dzunics Braniszlav - edző.

Távozott:

Tony Crocker (Ferro-ZNTU), Jonathan Jones, Hanga Ádám (Manresa), Kertész Dániel (ZTE), Antal Szabolcs (Jászberény).

Függőben:

Wayne Chism.

Így játszott az Albacomp a múlt héten:

A férfi kosárlabda NB I/A 1. fordulójában: Albacomp Fehérvár - Factum Sport Debrecen 109-65 (31-15, 21-16, 31-13, 26-21). Albacomp:

Simon 17/6, El-Amin 14/3, Bódi 7, Hendlein 10, Keller Á. 7. Csere: Hollis 20/6, Chism 18, Madár 14/12, Keller V. 2, Somogyfoki, Gorzsás, Dankó. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Emlékeztetőül a két együttes legutóbbi bajnokiján (2011. február 6.):

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Albacomp 70-111 (23-23, 16-34, 15-22, 16-32).

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Hartyáni Zs., Gorka Sz., Balog Gy.; ellenőr: Benczur.

Szedeák:

Drahos 3, Rubin 22/6, Nyilas 5/3, Dukics 7/3, McKenzie 20. Csere: Tanács 11/3, Vida 2, Molnár M., Simándi. Vezetőedző: Fodor Péter.

Albacomp:

Simon 7, Hanga 9/3, CROCKER 32/9, HOLLIS 15/9, JONES 19. Csere: Madár 6/6, KELLER Á. 11, Bódi 10/6, Antal, Kertész 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszláv.

Kipontozódott:

Nyilas (36′).

A 2. forduló műsora:

Kaposvári KK - Jászberényi KSE szombat 16.00 Marso NYKK - MJUS-Fortress Körmend szombat 18.00 Pécsi VSK-Pannonpower - T.O.M Controll-Kecskeméti KSE szombat 18.00 Zalakerámia ZTE KK - Falco-Szova KC Szombathely szombat 19.00 Kis Rába menti Takarék Soproni KC - Atomerőmű SE vasárnap 18.00 (vezeti: Vígh P., Hegedűs T., Frányó P.; ellenőr: Hartyáni) Naturtex-SZTE-Szedeák - Albacomp Fehérvár vasárnap 18.30 Factum Sport Debrecen - Szolnoki Olaj KK október 25. (kedd) 18.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.