Novemberi Szerencsenapok Extra

Kortárs fotók kávéházi környezetben + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dobóczky Zsolt Mexico című kamaratárlatával egy új sorozat vette kezdetét, ezentúl ugyanis minden hónapban más fotográfus mutatkozhat be a Reök-kávézóban.

„Egyfajta ünnep, amikor összejönnek és a fotográfiáról beszélgetnek emberek. Ez a helyszín nekem a hajdani Pilvax kávéházaknak a hangulatát idézi” – fogalmazott Dusha Béla fotóművész a tárlat megnyitóján. A most útjára indított kiállítássorozat egy új lehetőséget biztosít a Szegeden élő és alkotó fotóművészeknek a bemutatkozásra.

Dobóczky Zsolt fotóművész úgy gondolta, hogyha már kávézóban kapnak helyet fotói, akkor latin-amerikai hangulatot varázsol oda, ezért válogatott a Mexico című anyagából képeket a kamaratárlatra. A képeket október végéig tekinthetik meg az érdeklődők, s a tervek szerint minden hónap első keddjén új alkotó munkásságának egy szeletét ismerheti meg a közönség. Az ötletet Szentesről merítették, az ottani fotókör már évek óta szervez kiállításokat egy kávéházba, ily módon vitték közelebb a művészetet a lakossághoz.

„Minden ilyen megmozdulásunkkal magát a szegedi fotóklubot is szeretnénk egy kicsit népszerűsíteni, megismertetni az emberekkel, hogy tudják, jelen vagyunk a városban” – erről már Törköly József fotográfus, a Lajos Sándor Fotóklub titkára nyilatkozott portálunknak. Az ötvenéves múltra visszatekintő fotóklubba szeretettel várnak mindenkit, aki kedvet érez a fotózáshoz, szerdánként öt órától a Bálint Sándor Művelődési Házban tartják találkozóikat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: újabb remek FK-győzelem + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Megkoszorúzták Liszt szobrát a Magyar Állami Operaház előtt

Legutóbbi hasonló cikkek