Készülnek a magyar-grúz szerződések

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövő augusztusra aláírásra készek lehetnek a tervezett magyar-grúz szerződések, amelyekről hétfőn tárgyalt Budapesten a grúz belügyminisztériumi delegáció Ivane Mirabisvili miniszter vezetésével – közölte Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn, a találkozó után.


Mint elmondta, a magyar-grúz tárgyalások célja a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése. A mostani megbeszélésen egyebek mellett azokat a korrupcióellenes döntéseket tekintették át, amelyek országaikban segítik a rendőrök munkáját.
Pintér Sándor közlése szerint tárgyaltak továbbá a közös rendőri képzések lehetőségeiről, illetve az európai uniós elvárásoknak megfelelően a kábítószer-ellenes küzdelemről, valamint az illegális migráció visszaszorításának lehetőségeiről.
A fenti témákban különböző “megállapodás-tervezeteket cseréltek”, amelyekből reményeik szerint jövő augusztusra aláírásra kész szerződések lehetnek – mutatott rá.
Ivane Mirabisvili közölte: megbeszélésükön számba vették a két ország belügyminisztériumai, illetve a két állam közötti együttműködési lehetőségeket. Megfogalmazása szerint “Magyarország az egyik olyan ország, amelyik tényleg segíti Grúzia integrációját az európai közösségbe”. Hozzátette: a kapcsolatok minden területén szeretnének az európai család tagjává válni.

Előző sztori

Jogerősen elítélték Toroczkait

Default thumbnail
Következő sztori

Meggyanúsították Gyurcsányt a Sukoró-ügyben

Legutóbbi hasonló cikkek