Bulvár

Jég hullott Szegedre + FOTÓK

Jég hullott Szegedre + FOTÓK

2011. október 9., vasárnap
Jég hullott Szegedre + FOTÓK
Vasárnap pontban 15 órakor jeges ég szakadt Szegedre, mintegy tíz percen keresztül záporoztak a borsó nagyságú jégdarabok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint azonban viharokra, komoly esőzésre nem kell számítani. Kedden és szerdán napközben már 20-25 fok közötti hőmérséklet lehet Szegeden napközben. Bár vasárnap délután komolyan megijeszthették a szegedieket az égiek, hiszen egy erőteljes jégzápor zúdult a belvárosra, azonban komoly viharokra, lehűlésre a következő napokban nem kell számolni. Bár térségünkben hétfőn még 15 fok nappali hőmérséklet várható, kedden és szerdán a felhős égbolt hozhat némi esőt, záport napközben már 23-25 fok körül mozoghat a hőmérséklet, csütörtökön és pénteken pedig már száraz, napos időre van kilátás csapadék nélkül hasonló meleg őszi nappalokkal.

Országos előrejelzés hétfő estig

Hétfő estig a középső országrészben többnyire erősen felhős időre számíthatunk, és napközben főként ott várható több helyen eső, zápor. A Tiszántúlon is sok lesz a felhő, ott inkább csak rövidebb, a Dunántúlon viszont hosszabb időre süt ki a nap, és csak néhol lehet futó zápor. A záport néhol jégdara, esetleg zivatar is kísérheti. Késő délutántól elkezdődik a felhőzet csökkenése, legtovább a Tiszántúlon maradnak meg a felhők, másutt reggelre kiderül az ég. Hétfőn nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de a Dunától keletre még több órára kisüt a nap. Nyugaton délután helyenként eső is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél ma megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Éjszaka még lehetnek erős széllökések, de fokozatosan csökken a szél sebessége. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1, +4 fok között alakul, keleten előfordulhat ennél pár fokkal melegebb, a szélvédett helyeken hidegebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 11, 16 fok között, északnyugaton 11 fok alatt valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.