Sport

Futsal: feltörné a vasiak védelmét az UTC

Futsal: feltörné a vasiak védelmét az UTC

2011. október 2., vasárnap
Futsal: feltörné a vasiak védelmét az UTC

Hétfő este 19 órától ismét hazai környezetben szerepel az UTC-Junior Sport NB I-es gárdája, s ismét újoncrangadót vív, ezúttal a tavalyi NB II nyugati győztes Haladás csapatával.

Legutóbb Nagykátán nem sikerült meneteléssé fejleszteni a 2. forduló óta tartó győzelmi sorozatot, azonban a hazai veretlenség megőrzésével hétfő este a szombathelyi Haladás ellen újra indulhat a diadalszámláló. Az viszont bizonyos, hogy a vasiakkal szemben nem lesz egyszerű dolguk Trucz Zsoltéknak, hiszen a Haladás remek védekezéssel kényszerítette térdre a gödörben lévő Berettyóújfalut legutóbb, egy nem túl gólzáporos, 2-1-es győzelem alkalmával. Eddig egyébként idegenben mindkétszer kikaptak (a Vasas ellen 1-5, az Aramisszal szemben 6-9), otthon mindkétszer győztek, a Berettyóújfalu előtt a tavalyi keleti bajnok Gödöllőt fektették két vállra (5-3).

Online

Az UTC-Junior Sport - Admiral-Haladás VSE újoncrangadót a SZEGEDma.hu-n is követhetik mindazok, akik nem tudnak kilátogatni a mérkőzésre, hiszen hétfő este 19 órától folyamatosan frissülő, szöveges, online közvetítéssel jelentkezünk az újszegedi sportcsarnokból.

"Hazai környezetben mindenkire veszélyesek, elég csak annyit elmondani, hogy ők is legyőzték a Berettyóújfalut" - olvasható

Pálmay Tamás

vezetőedző vélekedése az UTC-ről

a vasiak honlapján

. "500-600 néző előtt játszanak, tehát a hangulat garantáltan jó lesz, sokan biztatják majd a hazai együttest. Mi viszont ünneprontásra készülünk. Igazi hatpontos meccset játszunk Szegeden" - latolgatta az esélyeket a tréner. A Haladás egyébként már vasárnap útra kell, Szigetszentmiklóson éjszakáznak, s hétfőn reggel indulnak tovább Szegedre - nem bíznak tehát semmit a véletlenre, az utazás fáradalmait igyekeznek minimalizálni. "Nem nagyon ismerjük aktuális riválisunk játékát, ellenfelektől azonban sikerült néhány információt begyűjtenem róluk. Mi is készülünk néhány meglepetéssel" - tette még hozzá az előzőekhez a szombathelyi mester, aki rutinos labdarúgói közül nem számíthat két meghatározó játékosára,

Németh Péterre

és

Jáger Sándorra

.

Szerdán magyar kupa!

Két nappal a hétfő esti rangadó után, szerdán, október 5-én Salgótarjánba utaznak Hegyesi Zsolték a magyar kupa 1. fordulójában. A tavaly a másodosztályban oda-vissza is könnyedén vert ellenféllel szemben várhatóan egy tartalékos keretű UTC veszi fel a küzdelmet, Brinszky mester elmondása szerint.

"A Haladás képében hasonló szintű csapatot várok, mint amilyenek mi vagyunk. Ők is két idegenbeli és két hazai győzelemmel állnak mint mi - reméljük a tendencia marad, ők bukják az idegenbelit, és mi nyerjük a hazait. De ezért, hogy így legyen, sokat kell tennünk. Megnéztem a Berettyó elleni 2-1-re megnyert mérkőzésük felvételét, és úgy tűnik szerkezetében is a miénkhez hasonló csapat, ugyanúgy két sorban, 2-2-es felállásban gondolkodnak mint mi, viszont türelmesebben játszanak nálunk. A védekezésük nagyon jól működik, de megnézzük, hogy az egész pályás letámadás, amit gyakran alkalmazunk, hogy fog nekik ízleni. Mindenképp hazai győzelemre számítok, és bízom benne, hogy teljes kerettel, sőt,

Koncz Zsolt

személyében talán plusz egy emberrel kiegészülve tudunk kiállni a hétfő esti rangadóra" - tudtuk meg

Brinszky Adriántól

, az UTC edzőjétől. Bizakodásra tehát van okuk a hazaiaknak is, hiszen nem csak, hogy erős, harcedzett kerettel várhatják a hétfő esti rangadót, hanem mögöttük áll a hazai veretlenség ténye tétmeccseken (csak a Nagykáta tudott pontot rabolni tavasszal az NB II-ben) és a várhatóan ismét többszáz fős, népes szurkolótábor ereje is. A találkozó hétfő este 19 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban, a belépés diákoknak és hölgyeknek ismét ingyenes, a belépőt (azaz tombolát) váltó szerencsések pedig a szünetben értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, ahogyan eddig is.

A forduló programja:

Colorspectrum Aramis - MAFC BME Docler Akadémia

hétfő 18.30

UTC Junior Sport - Admirál-Haladás VSE

hétfő 19 óra

(Vezeti: Kovács G., Makk, ifj. Kormányos) MVFC Berettyóújfalu - DEAC Futsal Club

hétfő 19.30

Üllő FC Cső-Montage - Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

hétfő 19.30

Pénteken játszották:

Vasas 1988 Déli Futsal - Rubeola FC Csömör 1-2 (1-2)

A Gödöllői Bikák - Rába ETO mérkőzést a győriek rigai UEFA Futsal Cup-szereplése miatt elhalasztották.

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Rába ETO44--2451912
2.Colorspectrum Aramis43-12616109
3.Vasas 1988 Déli Futsal53-216979
4.Rubeola FC Csömör52121424-107
5.UTC-Junior Sport42-21920-16
6.MVFC Berettyóújfalu42-21316-36
7.Haladás VSE42-21418-46
8.MAFC BME Docler Akadémia42-21015-56
9.DEAC Futsal Club41121314-14
10.Nagykáta SE Futsal Káta-GSM41121115-44
11.Gödöllői Bikák41-31317-43
12.Üllő FC Cső-Montage4-131317-41

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.