Közélet

Bemutatkozott a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozata + FOTÓK

Bemutatkozott a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozata + FOTÓK

2011. október 7., péntek
Bemutatkozott a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozata + FOTÓK

Az emberek politikaellenességén szeretne változtatni a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozata – jelentette ki Farkasné Pocsai Blanka elnök sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkoztak az elnökség tagjai is.

„Maga a politika, a politikus, mint személy teljesen leamortizálódott. Mi, a Csongrád megyei női tagozat elnökségében ezt a falat szeretnénk lerombolni. Úgy látjuk, hogy erre megyei szinten leginkább a hölgyek lesznek képesek. Elnökségünkben több közéleti személyiség van, akik éppen olyan életszituációkkal vagy problémákkal kell, hogy szembenézzenek, mint bárkinek” – mondta el

Farkasné Pocsai Blanka

, a

Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának

elnöke. Hozzátette, szócsőként is kívánnak működni, egyrészt az országos döntések hatásait, következményeit kívánják elmagyarázni, illetve össze akarják gyűjteni azokat a véleményeket és esetleges problémákat is, melyek a törvényhozással kapcsolatosak. Céljuk továbbá nemzeti hagyományaink ápolása is, szeretnék Szegeden a nemzeti bálsorozatot ismét megrendezni. Első rendezvényük novemberben lesz, Nők a női egészségért címmel regionális egészségnapot szerveznek. A Békés és Bács-Kiskun megyei helyszín már adott, Csongrád megyében viszont még nem született döntés, ugyanis több településről jelezték, hogy szívesen helyet biztosítanának a rendezvénynek.

A női tagozat országos elnökségének tagjaként, és regionális alelnökeként köszöntötte a rendezvényen a megjelenteket Magyar Anna. Az összefogás fontosságáról szólt, mint mondta, a nőkben rengeteg energia van, és ha összefognak, akkor megsokszorozhatják erejüket. Ismertette Hoffmann Rózsa és Soltész Miklós államtitkároknak az Idősek Világnapjához kapcsolódó felhívását is. 2012-re az Európai Unió meghirdetette az „aktív idősödés és generációk közötti szolidaritás európai évét”, melyhez kapcsolódóan az államtitkárok azt javasolták, hogy a gyerekek saját rajzaikkal ajándékozzák meg az idősebb generációkat. Magyar Anna reméli, hogy ehhez a felhíváshoz minél többen csatlakoznak. A megyénk településen működő nyugdíjas klubokkal Dobák Lászlóné tartja a kapcsolatot referensként. A fideszes megyei közgyűlési képviselő a személyes kapcsolattartás híve, természetesen minden klub meghívásának örömmel eleget tesz, de ezen felül programokat is szervez számukra. Fontosnak tartja a nemzeti értékrendet, ahogy fogalmazott a „szunyókáló hazafiság feltámasztását” a nyugdíjasokban. A Fidesz megyei nyugdíjas tagozatának elnöke portálunknak elmondta, tagjaik zöme az alacsony nyugdíjjal rendelkezők közül kerülnek ki. Szentesen havonta találkoznak, s ezeken az alkalmakon megbeszélik az aktuális politikai történéseket is. „Tudomásul kell venni, hogy a mostani történések miattunk is történnek. Az alacsony nyugdíjakat addig nem lehet emelni, ameddig nincs miből, s ezt az emberek nagy része nem látja be, vagy nem akarja tudomásul venni. Célunk, hogy ezt is megértessük a tagtársakkal” – fogalmazott Nagypál Jánosné, a nyugdíjas tagozat megyei elnöke. A Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának bemutatkozó rendezvényén Az Idősek Világnapja alkalmából külön köszöntötték a megye időseit és a nyugdíjas tagozat tagjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.