Gazdaság

11,7 millió a Médiatanácstól tévék és rádiók támogatására

11,7 millió a Médiatanácstól tévék és rádiók támogatására

2011. október 28., péntek
11,7 millió a Médiatanácstól tévék és rádiók támogatására

A közösségi lineáris rádiók és televíziók idei műszaki fejlesztéseinek támogatásáról döntött legutóbbi ülésén a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

A hatóság szóvivői irodájának pénteki közleménye szerint a most lezárt negyedik fordulóban a médiatanács négy médiaszolgáltatót részesített összesen 11,7 millió forint összegű támogatásban. A kiírással a tanács célja az volt, hogy biztosítsa a szolgáltatók folyamatos, színvonalas és minőségi működését, és elősegítse számukra a későbbi digitális átállást, illetve támogassa az ehhez szükséges stúdiótechnikai háttér kialakítását. A tanács szerdai ülésének döntéseit ismertető közlemény szerint a héten lezárult a közösségi médiaszolgáltatók üzemeltetési és fenntartási költségeinek támogatására kiírt idei pályázati eljárás is. A médiaszolgáltatók jövőre is számíthatnak hasonló pályázati forrásokra: a médiatanács 2012-re vonatkozóan a médiaszolgáltatók rezsiköltségeinek támogatását célzó felhívást már a múlt héten elfogadta, és meghatározta a műszaki pályázati felhívás jövő évi keretösszegeit is. A médiatanács a frekvenciák helyzetének mielőbbi rendezésével kívánja a rádiós piac helyzetét stabilizálni – olvasható a kommünikében -, ezért szerdai ülésén, tartva az ütemtervet, újabb, ezúttal hat helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására beérkezett pályázatot vizsgált meg alaki szempontból. A Cegléd 92,5 MHz, a Hódmezővásárhely 97,6 MHz, a Kalocsa 100,0 MHz, az Ajka 88,8 MHz, a Szentes 106,1 MHz és a Szeged 95,4 MHz helyi rádiós jogosultságokra összesen 12 ajánlat érkezett be, közülük egy érvénytelen volt. A testület az alaki vizsgálat során a további tizenegy pályázótól hiánypótlást kér, amelynek időtartama a 85 napos ügyintézési határidőbe nem számít bele. A hiánypótlással érintett dokumentumok benyújtását követően kerül sor az ajánlattevők alaki nyilvántartásba vételére, majd a hat vidéki jogosultság pályázatainak tartalmi vizsgálatára és értékelésére – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.