Közélet

Újrakezdik a feltárásokat az M43-as nyomvonalán

Újrakezdik a feltárásokat az M43-as nyomvonalán

2011. szeptember 19., hétfő
Újrakezdik a feltárásokat az M43-as nyomvonalán

A közel kéthetes leállás után folytatódik a régészeti ásatás az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti nyomvonalán. A Móra Ferenc Múzeummal szerződéses kapcsolatban álló Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK) kifizette a késedelmes áprilisi és a májusi számlát, így a munka újrakezdhető.

A Csongrád megyei múzeum korábban azért döntött a munka felfüggesztése mellett, mert bevétel hiányában tovább már nem tudta megelőlegezni a feltárás költségeit. A közel kéthetes leállás nem veszélyeztette az ásatás határidőre történő befejezését, de mégis rendkívül fájdalmas, hiszen a szeptemberi nyárban több tízezer négyzetméternyi területet tudtak volna feltárni a régészek. A júniusi és a júliusi számlák állnak most sorban, a következő fizetési határidő október 8-án jár le. A közgyűjtemény vezetése bízik benne; a jövőben elkerülhetőek az utóbbi időkben sajnálatosan megtapasztalt fizetési problémák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.