Bulvár

Tűzveszély a vadasparkban

Tűzveszély a vadasparkban

2011. szeptember 15., csütörtök
Tűzveszély a vadasparkban

A tűzoltók gyors közbelépésének köszönhetően nem okozott nagyobb gondot az a tűz, amely a létesítmény mellett húzódó vasúti töltésen gyulladt ki.

Tavaly a sok víz, idén tűz az, ami veszélyeztette a Szegedi Vadasparkot. A tűzoltók gyors közbelépése révén nem vált veszélyessé az a tűz, amely a létesítmény mellett húzódó vasúti töltésen túl keletkezett, de az ilyen időszakban esedékes biztonsági szabályok betartására jó figyelmeztetés volt. A jelenlegi szárazságban egy vonatból kidobott égő csikk is elég ahhoz, hogy lángra lobbanjon a növényzet. Nem tudni, hogy pontosan mi okozta azt a tüzet, amely a vadaspark dél-amerikai bemutatója felőli oldalától nem messze keletkezett, és több mint egy hektárnyi területen égett, de a fokozott óvatosság mindenképpen ajánlott ebben az időben! A vasúti sín szerencsére útját állta a tűz terjedésének a park felé a tűzoltók megérkezéséig, akik eredményesen küzdöttek meg a lángokkal. A vadasparknak, csakúgy, mint minden más intézménynek, meg kell felelnie a tűzvédelmi előírásoknak. Szerencsére komolyabb tűzeset nem fordult még elő az állatkertben, de ennek kockázata állandó (elég csak az építés alatt álló házakra és a szénakazalra gondolnunk), ami nagy odafigyelést igényel az itt dolgozók, és a látogatók részéről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.