Egyetem

Több önköltségű hallgató - új diákhitel?

Több önköltségű hallgató - új diákhitel?

2011. szeptember 26., hétfő
Több önköltségű hallgató - új diákhitel?

Több önköltséges hallgató felvételéhez egy másik diákhitel konstrukció kell, mert a jelenlegi legfeljebb a megélhetéshez nyújt segítséget - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Hoffmann Rózsa.

A lap hétfői számában az oktatási államtitkár elmondta, hogy a készülő köznevelési és felsőoktatási törvénytervezet nem tartalmazza a következő években a felsőoktatásba felvehető diákok keretszámait - annak megoszlását államilag támogatott, illetve önköltséges képzésre -, azt majd kormányrendeletben kell meghatározni. Mérhető és ellenőrizhető kritériumok alapján dől majd el, hogy a meglévő egyetemek közül melyekből lesz tudományegyetem, illetve melyekből főiskola - magyarázta Hoffmann Rózsa, hozzátéve, hogy a kritériumok teljesítésére néhány év áll az egyetemek rendelkezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.