Közélet

Támogatjuk is az atomenergiát, meg nem is

Támogatjuk is az atomenergiát, meg nem is

2011. szeptember 14., szerda
Támogatjuk is az atomenergiát, meg nem is

Nem kér az atomenergiából a magyarok többsége - írja az Origo internetes hírportál a megrendelésükre készített Medián felmérés alapján szerdán. Egy másik, a Paksi Atomerőmű által készíttetett felmérés szerint ugyanakkor a többség támogatja egy új erőmű építését, a jelenlegi támogatottsága 73 százalék - közölte a Magyar Villamos Művek (MVM) kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A Medián által készített közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 32 százaléka támogatja, 63 százaléka elleni a Paksi Atomerőmű élettartamának meghosszabbítását, új atomerőmű építését a válaszadók 36 százaléka támogatja, 58 százaléka ellenzi. Összességében a lakosság 43 százaléka mindkét javaslatot ellenzi - olvasható a felmérésről közölt írásban. A Medián felmérése rámutat arra is, hogy a Paksi Atomerőmű megítélésére hatással volt a márciusi fukusimai atombaleset, de az atomenergiával szembeni ellenérzések feltehetően ettől függetlenül is éltek a magyar lakosságban- írja az Origo.

Felkai György

, az MVM Csoport (ide tartozik a Paksi Atomerőmű is) kommunikációs vezetője reagálva az Origo írására, azt közölte, hogy Paks folyamatosan méri az atomerőművel kapcsolatos lakossági véleményeket. A legutóbbi, augusztusi 1.000 fős reprezentatív mintán végzett, személyes megkérdezésen alapuló felmérés szerint a lakosság 73 százaléka támogatja Paks jelenlegi működését, és 60 százalék az üzemidő hosszabbítását. Az atomerőmű továbbépítésével kapcsolatos kérdésre a fukusimai atombaleset miatt már csökkent a támogató vélemények aránya, de a lakosság többsége továbbra is támogatja az atomerőmű bővítését - húzta alá az MVM kommunikációs vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.