Bulvár

Polgárőrök fogtak határsértőket Ásotthalmon

Polgárőrök fogtak határsértőket Ásotthalmon

2011. szeptember 23., péntek
Polgárőrök fogtak határsértőket Ásotthalmon

Indiai, afgán és pakisztáni határsértőket fogtak el helyi polgárőrök Ásotthalmon csütörtökön délután. A 7 illegális migráns egy csoport tagjaként érkezett a zöld határon keresztül. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ezen a héten eddig több mint félszáz tiltott határsértést elkövetővel szemben intézkedett - közölte a CSMRFK Sajtószolgálata.

Az ásotthalmi polgárőrség munkatársai jelezték a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségnek csütörtök délután, hogy a településen hét embert feltartóztattak, akik vélhetően illegálisan lépték át az államhatárt. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség helyszínre irányított rendőrei megállapították, hogy három indiai, három afgán és egy pakisztáni férfiról van. Előállították őket, és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. A rendőrség és polgárőrség a héten egyeztetett arról, hogy még összehangoltabban lépnek fel a határsértőkkel és embercsempészekkel szemben. A járőrök csütörtökön további négy illegális migránssal szemben is intézkedtek, ők Indiából és Pakisztánból érkeztek. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ezen a héten eddig 52 illegális migránst fogott el, akik a zöld határon keresztül próbáltak bejutni a schengeni övezetbe - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.