Sport

Női futball: nem bírt a SZAK a Nagypálival + FOTÓK

Női futball: nem bírt a SZAK a Nagypálival + FOTÓK

2011. szeptember 10., szombat
Női futball: nem bírt a SZAK a Nagypálival + FOTÓK
Jó iramú mérkőzésen hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a Szegedi AK női labdarúgócsapata a Nagypáli ellen, az NB I 5. fordulójának szombat déli mérkőzésén.
0
-
2
Szegedi AK
-
Páter Fit-Well-Nagypáli
Női labdarúgó NB I, 5. forduló
Jó előjelekkel várta a Nagypáli elleni összecsapást a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata, hiszen legutóbb idegenben megszerezték első bajnoki pontjaikat, s most hazai környezetben debütálva újabb három pontra vadászhattak. A déli kezdés is a több száz kilométerről érkező vendégek ellen szólt, ám ez nem látszódott játékukon, lendületes futballt játszott mindkét gárda az első percekben. Az első negyedóra végén aztán a vendégek bizonyították frissességüket, amikor Végh Renáta ugrott ki Kardos Bernadett mellett, aki nem merte bántani, így a támadó átemelhette a kimozduló Horváth Melindát és megszerezte a vezetést a vendégeknek. Nem szegte kedvét a bekapott gól a szegedi lányoknak, akik Szalai Ágnes és Horváth Hanna összjátékaival elsősorban a jobb oldalon megiramodva igyekeztek veszélyeztetni a vendég kaput. Lassan azonban a vendégek kerültek fölénybe veszélyes akcióik révén a félidő hátralévő részében. Fordulás után maradtak a nagypáli támadások, Vincze Beatrix az 54. percben került ziccerbe Horváth kapussal szemben ám közelről a portásba lőtte a labdát. Bő tíz perccel később azonban Kardos rántotta le az ismét egyedül kiugró és kapura törő Véghet a büntetőterületen belül, a jogos kiállítás mellé megítélt büntetőt viszont Vincze nagyon gyengén középre helyezte, Horváth Melindának nem is okozott gondot a hárítás. Sajnos a kirúgás után pillanatokon belül megszerezték a labdát Péter Zoltán tanítványai és egy jó passz után a csapatkapitány Horváth Kitti közelről a kapuba helyezett, kettőre növelve a zalaiak előnyét. Ezt követően reménytelen helyzetbe került a Szeged, emberhátrányban elúszni látszott a meccs, komoly lehetőségig nem is sikerült már eljutniuk, miközben a nagypáliak újabb nagy helyzeteket puskáztak el. A vége maradt a 0-2, Cserenkó Szabolcs csapatának továbbra is három ponttal kell beérnie. Szegedi AK - Páter Fit-Well-Nagypáli 0-2 (0-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző. Vezette: Széll (Király, Boldog) Szegedi AK: Horváth M. - Szalai, Kardos, Németh Zsófia, Dóczi, Horváth H., Miklós, Szil (Bagdi 70'), Zimányi Kovács, Hajka (Hajagos-Tóth 70'), Baksa (Lipták 46'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Nagypáli: Kiss E. - Pete, Széplaki, Németh E., Boda, Horváth K., Vörös, Végh (Szegedi 74'), Vincze, Rózsás, Luczi (Szabó R. 46'). Vezetőedző: Péter Zoltán. Gólszerző: Végh (16'), Horváth K. (67'). Sárga lap: Rózsás (81') Kiállítva: Kardos (65'). Cserenkó Szabolcs: "Előzetesen négy vagy több gólra számítottam. Nagyon vártuk az első hazai mérkőzést, s bár küzdöttünk, hajtottunk, de talán nem annyira, mint azt kellett volna hazai környezetben, főleg középpályán kellett volna többet mutatnunk. A gólokat a védelem hozta össze, e tekintetben még van javítani valónk." Péter Zoltán: "Ahhoz képest, hogy mennyit utaztunk - volt olyan játékosom, aki fél négykor kelt - szép diadalt értünk el, arról nem is beszélve, hogy nagyon rossz szériával, négy vereséggel kezdtük a bajnokságot. A rutin azért meglátszott a csapatomon."

További eredmények:

Nyíregyháza Spartacus FC - UTE 2-0 (1-0) MTK Hungária FC - Győri Dózsa SE 5-1 (3-1) Viktória FC - 1. FC Femina 5-3 (3-0) Astra-Bíró-Kert FC - FTC 3-0 (2-0)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

H.CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Viktória FC Szombathely55--3653115
2.Astra-Bíró-Kert FC55--2351815
3.MTK Hungária FC44--3132812
4.1. FC Femina-Hellotel53-2121029
5.FTC52-310736
6.UTE51-4619-133
7.Szegedi AK41-3316-133
8.Győri Dózsa SE51-4522-173
9.Páter Fit-Well-Nagypáli51-4726-193
10.Nyíregyháza Spartacus FC51-4424-203

Online közvetítésünk:

90' Széll sporttárs lefújja a meccset, nyert a Nagypáli.
88' 28 méterről végez el szabadrúgást az ellenfél térfelének jobb oldaláról Horváth Hanna, Kiss kapus fogja magabiztosan a kapura tartó labdát.
84' Zimányi Kovács fut el remekül a bal oldalon, beadását Horváth Hanna elől vágja ki egy vendég védő.
82' Németh Zsófiát kell ápolni egy ütközés után, végül a társak hozzák le. Szegény embert az ág is húzza...
82' Miklós 35 méterről ível be egy szabadrúgást jobbról, Kiss Emília aláfut, Horváth Hanna pedig kiszorított helyzetből már csak az oldalhálóba talál...
80' Rózsás Rita óriási ajtó-ablak helyzetben kapja a labdát a tizenhatoson belül, senki nem fogja, majd egy csel után Horváth Melindába lövi a ziccert.
78' Fölényben játszik a Nagypáli, elfáradtak a mieink ember és gólhátrányban játszva.
74' Végh Renáta helyett Szegedi Réka, a másik csere a pályán a Nagypálinál.
74' Az újabb sarokrúgás után kavarodás a kapu előtt, Horváth Kitti suhint 10 méterről a bal kapufa mellé.
73' Horváth Melinda öklöz ki egy kapura csavart szögletet, újabb jön.
69' Bagdi Csilla jön Hajka helyére a hazaiaknál.
69' Nagyon nehéz helyzetbe került a SZAK a kiállítás után, most már két gól a hátrány. Nem hagyják azonban magukat a lányok, Kiss Emíliának kell tornáznia nagyot egy hazai helyzet végén.
67'GÓÓÓL::: A rossz kirúgás után Horváth Kitti csap le a labdára és gólt szerez a hazai portás mellett... Bosszantó védelmi hiba, 0-2
66' Vincze Beatrix gyenge középre tartó lövését védi Horváth Melinda, a kipattanó az övé.
65'PIROS LAP! Végh Renáta jól ugrik ki, kapura is tör egy az egyben, Kardos szabálytalan a büntetőterületen belül, kiállítják, és még tizenegyes is, Véghet ápolják az alapvonalnál.
59' Zimányi Kovács iramodik meg az ellenfél középpályáján, de szerelni tudják. Ha le tudta volna rázni védőjét, a kapuig gyalogol...
59' Zimányi Kovács csavar kapura egy szögletet, Kiss Emíliáé.
56' Elég rövid egyébként a nagypáli kispad, összesen két cserével jöttek a vendégek.
54' Miklós Gabriella túlzottan harcos, figyelmezteti szóban a spori. Vincze Beatrix közben egyedül a kapussal szemben, Horváth Melinda bravúrral lábbal hárít.
51' Harcosan kezd mindkét csapat, de a kapuk még nem forogtak veszélyben az elmúlt percekben.
46' A Szeged kezdi a második játékrészt. A hazaiaknál Lipták Lilla állt be a szünetben Baksa Katalin helyett. A vendégeknél Luczi helyett Szabó Réka a pályán.
SZÜNET Péter Zoltán alaposan megmossa lányai fejét a szünetben, pedig jó játékkal vezetnek idegenben...
45' Széll sporttárs nem hosszabbít egy pillanatot sem, véget vet az első félidőnek.
44' Vincze indítja Rózsást a bal oldalon, be középre Véghnek, szerencsére elszáll felette a bogyó és tisztáznak a védők.
39' Mindezekre rácáfolandó Baksa marad le a kapu torkában egy beívelésről...
38' Kicsit leült a meccs, lassabbak az akciók, kezdeményezőkk a SZAK, de pontatlanok a labdák.
35' Zimányi Kovács középről, 31 méterről lő, az ívelt labda, a kapu jobb oldalánál hagyja el a játékteret, Kiss kapus kikíséri.
32' Miklós szabadrúgást gúrit le Szalainek a jobb oldalra, Ági becsavarja középre, Szil Tünde alig marad le róla...
31' Zimányi Kovács bal szélről, 12 méterről magasan beívelt szabadrúgása ártalmatlanul pattog ki a túloldali kapufa mellett...
30' Határozottan fölénybe kerültek a vendégek a gól óta.
29' Horváth Kitti remekül indul a jobb oldalon, középen szépen passzol Rózsás Ritának, aki spiccel épp csak belepiszkál 16 méterről, kevéssel mellé...
28' A sokadik nagypáli szöglet utáni kavarodást követően Vörös Viktória fejel a hazai kapu fölé.
23' A sarokrúgás is veszélyes, de nem találja el a beívelt labdát a szegedi csatár.
23' Horváth Hanna harcol ki szabadrúgást a jobb oldalon, becsavarja középre, az érkező Baksa terelné kapuba, de bravúrral véd a vendég portás, majd szögletre tisztáznak a védők.
21' Horváth Hanna középről ível előre balra a betörő Zimányi Kovácsnak, aki gyengén csúsztat, Kiss Emíliának könnyű zsákmány.
19' Vincze végez el szabadrúgást a tizenhatos és az alapvonal találkozásától a bal oldalról, sikerül kifejelni a labdát, de már támaszkodás miatt szabadrúgás kifelé.
18' Rózsás ugrik ki, hasonlóan az előzőhöz, Kardos azonban most menteni tud előle.
16'GÓÓÓL... Végh Renáta ugrik ki jó ütemben, védővel a nyakán tör kapura, majd átemeli a kifutó Horváth Melindát, vezetnek a vendégek, 0-1
13' Végh Renáta iramodik meg a jobb oldalon, de jól jön ki Horváth Melinda a kapuból, lábbal kivágja mezőnybe a labdát.
9' 25 méterről a balösszekötő helyéről Zimányi Kovács ereszt meg egy szabadrúgást, Kiss Emília könnyedén fogja.
8' Főleg a jobb oldalon vezeti támadásait a SZAK, kihasználva Horváth Hanna gyorsaságát, aki nem egyszer hagyta már faképnél védőjét.
6' Szalai gyönyörű szerelése után Horváth Hanna lódulna meg a félpályánál, de buktatják. A szabadrúgásból sajnos nem alakul ki veszélyes hazai helyzet.
3' Lendületesen kezdenek a csapatok, ide-oda hullámzik a játék a "pockoson", a kapuk még nem forogtak veszélyben.
1' A vendégek kezdenek. Népes kis szurkolótábor kísérte el őket, többen vannak, mint a hazaiak. Látszik, hogy a zalai csodafaluban nagyon szeretik a csapatukat, még ha a szomszédból jött is...
11.57 A hazaiak a megszokott fekete-fehérben, a vendégek kék felső, sárga nadrág és sportszárban lépnek pályára. Kellemes napsütötte, enyhén szeles, meleg idő van.
11.55 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Felső Tisza partról, ahol rövidesen kezdődik a Szegedi AK Nagypáli elleni meccse. Élénk futballélet van a Felső Tisza parton ma, hiszen számos utánpótlás meccs zajlik a környező pályákon.

Korábban írtuk:

A szegedi focistalányok verhető ellenfelet fogadnak a női labdarúgó NB I 5. fordulójának szombat déli összecsapásán, hiszen a korábban Nagykutas NLSE néven is futó Nagypáli eddig négy vereséget szenvedett, igaz valamennyit erősebb ellenféllel szemben, a Tisza-partiakat pedig a további pontgyűjtés vágya fűti a legutóbbi, Nyíregyháza elleni idegenbeli siker nyomán. Az mindenképp a hazaiak mellett szól, hogy az ellenfélnek több száz kilométert kell buszoznia, ráadásul korai indulással, hogy a 12 órakor kezdődő találkozón időben meg tudjon jelenni. Beharangozónk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.