Sport

Megszűnt az UTE vízilabda-szakosztálya

Megszűnt az UTE vízilabda-szakosztálya

2011. szeptember 25., vasárnap
Megszűnt az UTE vízilabda-szakosztálya

Ismét eltűnt egy patinás név a magyar sportélet egyik egyik szegmenséből, ezúttal a vízlabda férfi szakágából, derül ki a Nemzeti Sport vasárnapi számából.

A férfi vízilabda-bajnokság egyik osztályában sem indít csapatot a legsikeresebb magyar klub, az Újpesti TE. A Nemzeti Sport vasárnapi számában

arról ír

, hogy az élvonalból tavasszal kiesett csapat nem vesz részt a másodosztály küzdelmeiben, de még a harmadik vonalban sem, s a klubvezetők megerősítették, hogy az UTE vízilabda-szakosztálya "kvázi megszűnt".

Őze István

, az UTE elnöke a lapnak elmondta, hogy azért nem indítanak csapatot a bajnokságban, mert nem sikerült megteremteni a szükséges szponzori hátteret. Hangsúlyozta, nincsenek köztartozásai a szakosztálynak, s hogy ne is legyenek, éppen azért döntöttek úgy: nem szerepeltetik együttesüket sehol. "A vízilabdacsapat hetven-nyolcvan millióba kerülne, nem volt rá keret. Csak azért nem akartuk csinálni, hogy adósságokat halmozzunk fel. Ez olyan egyesület, amely annyit költ, amennyije van" - nyilatkozta Őze István, aki azt is jelezte, hogy ha sikerül az anyagi hátteret előteremteni, jövőre újra beneveznek. Az 1891-ben alapított, BEK-aranyérmes, idehaza 26-szoros bajnok, 19-szeres kupagyőztes klub korábbi játékosai közül tavaly a háromszoros olimpiai bajnok

Benedek Tibor

, illetve a jelenleg a Szeged Beton,

csoportelsőként frissen Bajnokok Ligája-főtáblára jutó együttesét

dirigáló

Vincze Balázs

, valamint

Dala Tamás

átvette volna a szakosztályt, ám az UTE vezetőivel nem tudtak megállapodni. "Amit az UTE reagált a mi segítségünk elutasítása után, az minket igazolt. Ők azt gondolták, hogy az új finanszírozási rendszerrel nyereségessé tudják tenni a vízilabdát, noha mi megmondtuk, a vízilabda nem olyan sportág, amelyből pénzt tud termelni egy klub. Nem derülhetett ki, jó volt-e az ötletünk, de igazolja, hogy változtatásra van szükség" - nyilatkozta Benedek az újságnak. Őze István ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy szívesen fogadták Benedekék megkeresését, akik azonban másik Újpestet akartak. "Nem úgy van, ahogyan ők elmondják" - mondta a klubvezető, aki szerint a szakosztály megszűnéséhez a tervezett új uszoda felépítésének meghiúsulása is hozzájárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.