Sport

Lengyel Dominika: "Fantasztikus Eb-n vagyunk túl"

Lengyel Dominika: "Fantasztikus Eb-n vagyunk túl"

2011. szeptember 3., szombat
Lengyel Dominika: "Fantasztikus Eb-n vagyunk túl"

Az elmúlt hét végén ezüstérmet nyert a magyar U17-es női vízilabda-válogatott a madridi Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt Lengyel Dominika, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas ifjú tehetsége is.

– Ezüstérmet nyert az U17-es magyar női válogatottal a madridi Európa-bajnokságon. Milyen volt a torna, számítottak-e ilyen jó eredményre?

– Fantasztikus Európa-bajnokságon vagyunk túl. Mindkét edzőnk,

Mihók Attila

és

Oltyán Gyula

minimális elvárásként a legjobb négy közé jutást tűzte ki célul, de a döntőbe jutva természetesen már az Európa-bajnoki cím volt a cél. Végigdolgoztuk az egész nyarat, edzettünk, folyamatosan zajlott a felkészülés az Európa-bajnokságra. Most, hogy vége, kaptam egy hét pihenőt, hétfőtől pedig bekapcsolódok a csapat felkészülésébe.

– Az eredményeket böngészve úgy tűnik akadt pár könnyebb ellenfél, de igen komoly riválisokat is sikerült felülmúlni…

– A csoportban az volt a cél, hogy a hollandok legyőzésével csoportelsők legyünk. Ez sikerült is, ezt egy jóval könnyebb meccs követte a szerbek ellen, akiket már a csoportban is simán le tudtunk győzni. Az elődöntőben a házigazdák, a spanyolok ellen egy góllal nyertünk 7-6-ra, végül a döntőben a görögöktől kikaptunk. Véleményem szerint ők nem annyira erősek, mint arról az eredmény (11-4) árulkodik, a magyar válogatott is tud annyit, mint a görög, egész egyszerűen ez volt a pillanatnyi forma.

– A válogatott minden mérkőzésén szerepet kapott, ráadásul a győzelmekből gólokkal is kivette a részét…

– Így van, minden meccsen játszhattam, és a szerbek elleni nyitómeccsen, majd a negyeddöntőben összesen háromszor, az ukránok ellen kétszer találtam be a kapuba.

– Ha már játéklehetőségről van szó, térjünk át hazai vizekre: Godova Gábor irányítása alatt fix csereember volt a csapatban. Most, hogy újra Lakó Gábor irányítja az Universitast, több játéklehetőségre számít, mondjuk kezdőként is?

– Úgy gondolom, most mindenki több lehetőséghez jut a csapatban.

Lakó Gáborral

már beszéltünk erről, azt mondta sok lehetőséget fogok kapni a felnőtt csapatban továbbra is kapás szélen vagy kapás hátsó pozícióban.

– Alaposan felforgatta a keretet a tavalyi évhez képest pár kulcsember távozása, ráadásul a riválisok közül a BVSC is nagyon beerősített. Milyen szezonra számít?

– Nyilvánvaló, hogy most nem vagyunk olyan erősek mint tavaly, de most nem is az a cél, hogy az első négyben végezzünk. Ha már a hatodik helyet meg tudjuk csípni, úgy érzem az jó eredmény lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.