Sport

Labdarúgás: Szűcs Róbert a HFC új edzője

Labdarúgás: Szűcs Róbert a HFC új edzője

2011. szeptember 20., kedd
Labdarúgás: Szűcs Róbert a HFC új edzője

Kedd délelőtt véglegessé vált, hogy Szűcs Róbert váltja Kandó Róbertet a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

Kandó Róbert

hétvégi lemondását követően több név is felmerült a HFC-nél a vezető edzői feladatot ellátására. Végül ma délelőtt

Horváth Zoltán

elnök megállapodott a sokak által "Szöcskének" becézett tősgyökeres vásárhelyi szakemberrel, akit 2012. július 30-ig még játékosként is amatőr szerződés köt a klubhoz. Kandó Róbert egyébként utánpótlás szakmai igazgatóként továbbra is a klubnál dolgozik. Az újonnan kinevezett vezetőedző,

Szűcs Róbert

az első villáminterjúját vezetőedzőként portálunknak adta.

– Hogyan fogadta a felkérést?

– Nagy megtiszteltetés, hogy vásárhelyiként a HFC első csapatának szakmai irányítására felkértek. Minden erőmmel azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak biztosan nem lesz könnyű a dolgom.

– Mit tart a legsürgetőbb feladatának?

– Rendet kell rakni a fejekben. A hétvégén folytatódik a bajnokság, ráadásul a lehető legnehezebb mérkőzés vár ránk, hiszen a listavezető, veretlen Dabas otthonában lépünk pályára.

– A vasárnapi mérkőzésen ünnepli 35-dik születésnapját. Lesz ok az örömre?

– Néhány nap alatt nem lehet csodát tenni, de érzek magamban annyi erőt, hogy mentálisan felrázzam a csapatot és ez akár egy meglepetés eredményhez is elegendő lehet. Szeretném, ha pontszerzéssel ajándékoznának meg a fiúk.

– Hosszú út vezetett a HFC vezetőedzői posztjáig?

– Huszonöt évvel ezelőtt, tíz évesen kezdtem el a focit. Végigjártam a korosztályos csapatokat, amíg eljutottam a felnőtt gárdáig, ahol sérülésemig a csapatkapitányi teendőket is elláttam. Fél év csongrádi kitérő kivételével csak vásárhelyi mezben játszottam. Jó néhány évvel ezelőtt megszereztem az UEFA "B" licences edzői végzettséget, majd edzőként dolgoztam a vásárhelyi utánpótlás nevelésben. Az elmúlt bajnokságban és a most zajló idényben is sérüléssel bajlódtam így, bár játékengedélyem van, kevés az esély arra, hogy játékosként pályára lépjek, de a pálya szélén szeretnék a vásárhelyi labdarúgás segítségére lenni.

Borsándi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.