Labdarúgás: kilencvenkilencedszer a kispestiek ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged – Honvéd bajnoki mérkőzések történetét idézi föl Vitos György, a Tisza-parti labdarúgás krónikása.

Óriási hagyománya van a Szeged – Bp. Honvéd bajnoki párharcnak! Igaz, a Tisza-partiak eddig rendre a Bp. Honvéd első csapatával játszottak (96-szor az NB I-ben, 2-szer a másodosztályban), de mivel a mostani Honvéd II. is a kispestiek állományába tartozik, így a szombaton sorra kerülő mérkőzést is hivatalos bajnokiként kell beszámítani.

Az első osztályban az 1926-os premiert követően (Kispest FC – Szegedi Bástya 4-2) a legutóbbi találkozót is már 11 esztendeje játszották, és 1999 őszén az éppen csődöt jelentő Szeged LC-nek az az 1-1-es döntetlen volt az utolsó élvonalbeli mérkőzése… Érdekesség, hogy a kispestiek az 1916-os élvonalbeli bemutatkozásuktól számítva csupán egyetlen egyszer estek ki az NB I-ből (2003-ban), így legutóbb az FC Szeged néven szereplő Csongrád megyeiek a másodosztályban (a 2003-04 évi NB I/B-ben) találkoztak a Bp. Honvéd együttesével. Szegedi szemszögből 1-3 és 0-5 volt az eredmény…

Ebben a szezonban ugyancsak másodosztályú meccsen játsszuk hát a 99., majd jövő tavasszal a 100. bajnoki meccsünket – ezúttal a Honvéd II. ellen -, s csak abban reménykedhetünk, hogy a 101.-re nemsokára már újra az NB I-ben kerülhet sor a két egyesület között….

Vitos György, a szegediek krónikása

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV pénteki műsora

Következő sztori

Labdarúgás: a Tisza partjára jön szombaton a Honvéd!