Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: kikapott a HFC, Kandó lemondott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Négy forduló után a Csepel elleni találkozó előtt végre hazai győzelemben reménykedtek a HFC szurkolói, valamint a játékosok és Kandó Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője is. Nos ez a kívánság nem teljesült és ezt követően Kandó Róbert le is vonta a konzekvenciákat.

Az NB III-as találkozón párás melegben, enyhe dél-nyugati szélben a hazaiak kezdték a mérkőzést. A fővárosiak a hagyományos piros-kék mezben, míg a vásárhelyiek neonzöld-feketében léptek pályára.

A mérkőzés krónikája:

7. perc: A csepeli Teplán 28 m-es szabadrúgását védte Kovács kapus.
10. perc: Teplán kihasználva a szél segítségét 30 méterről nagy löketet engedett el, de Kovács Krisztián ezúttal is hárított.
11. perc: Van dolga a hazaiak kapusának, ezúttal Bozsik éles beadását hatástalanította az érkező vendégek elöl előre vetődve.
12. perc: Konc Adrián beadásánál az egyik csepeli védő a földön fekve kézzel ér a labdához, de Mihálik játékvezető az asszisztense jelzése ellenére sem ítél büntetőt.
14. perc: Domonkos húzott el a jobb oldalon, de éles szögből leadott lövésébe az egyik csepeli védő az utolső pillanatban bele tudott lépni.
18. perc: Bozsik lövése ment mellé.
24. perc: Bozsik mellel tette le a labdát Németh Gábornak, aki 18 méterről lőtt is, de Kovács Krisztián bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát.
28. perc: Teplán lefutotta Juhászt a jobb oldalon, lövését Kovács a labdára másodszorra rávetődve hárítani tudta.
30. perc: Hazai szabadrúgásután Kökény fejelte le a labdát, de Varga Máté jó helyzetben 17-ről fölé lőtt.
34. perc: Megszerezte a vezetést a vendég gárda. Maczó a bal oldalon jó cselekkel alaposan meghintáztatta Huszárt, beadását pedig az addig is remekül játszó Teplán 16 méterről zúdította a jobb alsó sarokba, 0-1.
40. perc: Óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a hazai együttes. Varga beadását Domonkos a kaputól hét méterre gyengén találta el, így a labda Juhász kapus kezébe hullott.
43. perc: Maczó-lövés egy vásárhelyi védőről pattant szögletre. Bizony ezúttal mindenki csak nézte a labdát.

47. perc: Bozsik leshelyzet után elrúgta a labdát. Az első félidőben ezért már kapott sárga lapot, ezúttal Mihálik játékvezető megkegyelmezett neki. Hiba volt, jogos kiállításnak kellett volna következnie.
52. perc: Maczó 17 méterről leadott lövését ártalmatlanította a hazai portás.
52-62. perc: Öli az időt a Csepel, de érthető, hiszen náluk az előny.
64. perc: Óriási hazai védelmi hiba után Németh Gábor egyedül vezeti a labdát Kovács kapusra, de a rutinos hazai hálóőr remek lábravetődéssel hárított.
68. perc: A csereként beállt Tőke lőtt lesgyanús helyzetben mellé.
72. perc: Tőke újabb életerős próbálkozását hatástalanította Kovács.
74. perc: Bárkányi feltartotta ellenfelét. Neki jött is a második sárga lap és az azt követő piros.
75-85. perc: Tíz emberrel is próbál támadni a HFC, de a vendégek kontrái életveszélyesek. A hazaiak szerencséjére azonban a lehetőségeiket túlkombinálják a piros-kékek.
92. perc: A hosszabbítás utolsó perce meghozza a kegyelemdöfést. A csepeliek a jobb oldalon tartják a labdát, majd egy bepassz után Plausin két méterről a bal alsó sarokba perdített, 0-2.

Összességében a jobb képességű játékosállománnyal rendelkező fővárosiak megérdemelten vitték el a három pontot Vásárhelyről. Az a kérdés azonban örökre megválaszolatlan marad, hogy “mi lett volna, ha 0-0-nél Mihálik játékvezető megítéli a jogos büntetőt a vásárhelyiek javára?…” A szigetiek egyik vezetője a találkozó után elmondta, hogy az elmúlt bajnoki évben szerepelt csapatukból sokan távoztak, viszont a felkészülés elején meghirdetett felnőtt kiválasztóra 70(!) játékos jelentkezett, így bőven volt lehetőségük válogatni. Bizony ez is az egyik különbség Délkelet-Magyarország és a főváros lehetőségei között.

Labdarúgó NB III Alföld csoport, 5. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Indotek Csepel FC 0-2 (0-1)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Mihálik.
HFC: Kovács K. – Huszár, Sipos, Bárkányi, Juhász I. S. – Kökény – Varga M., Koncz A. (Krasznics), Potloka (Mátó), Domonkos – Piti. Edző: Kandó Róbert.
Csepel: Juhász G. – Németh J., Sarnyai, HARASZKÓ, Horváth N. – Krupár, Vejmola (Vinczellár), Teplán (Plausin), Maczó – Németh G., Bozsik V. (Tőke). Edző: Gabala Krisztián.
Góllövők: Teplán, Plausin.
Jók: Kovács K., Sipos, ill. Németh J., Haraszkó, Teplán, Maczó.

Kandó Róbert: “Sajnos ezen a délutánon nagyon sok játékosom kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Elsősorban a játékosok hozzáállásával vagyok elégedetlen.
Szólnom kell arról is, hogy a játékvezető a találkozó elején jogos büntetőtől fosztott meg bennünket. Mindent egybevéve én levontam a konzekvenciát, Horváth Zoltán elnök úrnak már bejelentettem a lemondásomat, most pedig bemegyek az öltözőbe és a játékosoknak is bejelentem a döntésemet.”

Gabala Krisztián: “Teljes egészében sikerült megvalósítanunk az elképzelteket, minden csapatrészben sikerült a hazaiak fölé nőni. Úgy érzem, hogy győzelmünk megérdemelt.”

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál