Sport

Labdarúgás: kikapott a HFC, Kandó lemondott

Labdarúgás: kikapott a HFC, Kandó lemondott

2011. szeptember 19., hétfő
Labdarúgás: kikapott a HFC, Kandó lemondott

Négy forduló után a Csepel elleni találkozó előtt végre hazai győzelemben reménykedtek a HFC szurkolói, valamint a játékosok és Kandó Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője is. Nos ez a kívánság nem teljesült és ezt követően Kandó Róbert le is vonta a konzekvenciákat.

Az NB III-as találkozón párás melegben, enyhe dél-nyugati szélben a hazaiak kezdték a mérkőzést. A fővárosiak a hagyományos piros-kék mezben, míg a vásárhelyiek neonzöld-feketében léptek pályára.

A mérkőzés krónikája:

7. perc:

A csepeli Teplán 28 m-es szabadrúgását védte Kovács kapus.

10. perc:

Teplán kihasználva a szél segítségét 30 méterről nagy löketet engedett el, de Kovács Krisztián ezúttal is hárított.

11. perc:

Van dolga a hazaiak kapusának, ezúttal Bozsik éles beadását hatástalanította az érkező vendégek elöl előre vetődve.

12. perc:

Konc Adrián beadásánál az egyik csepeli védő a földön fekve kézzel ér a labdához, de Mihálik játékvezető az asszisztense jelzése ellenére sem ítél büntetőt.

14. perc:

Domonkos húzott el a jobb oldalon, de éles szögből leadott lövésébe az egyik csepeli védő az utolső pillanatban bele tudott lépni.

18. perc:

Bozsik lövése ment mellé.

24. perc:

Bozsik mellel tette le a labdát Németh Gábornak, aki 18 méterről lőtt is, de Kovács Krisztián bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát.

28. perc:

Teplán lefutotta Juhászt a jobb oldalon, lövését Kovács a labdára másodszorra rávetődve hárítani tudta.

30. perc:

Hazai szabadrúgásután Kökény fejelte le a labdát, de Varga Máté jó helyzetben 17-ről fölé lőtt.

34. perc:

Megszerezte a vezetést a vendég gárda. Maczó a bal oldalon jó cselekkel alaposan meghintáztatta Huszárt, beadását pedig az addig is remekül játszó Teplán 16 méterről zúdította a jobb alsó sarokba, 0-1.

40. perc:

Óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a hazai együttes. Varga beadását Domonkos a kaputól hét méterre gyengén találta el, így a labda Juhász kapus kezébe hullott.

43. perc:

Maczó-lövés egy vásárhelyi védőről pattant szögletre. Bizony ezúttal mindenki csak nézte a labdát.

47. perc:

Bozsik leshelyzet után elrúgta a labdát. Az első félidőben ezért már kapott sárga lapot, ezúttal Mihálik játékvezető megkegyelmezett neki. Hiba volt, jogos kiállításnak kellett volna következnie.

52. perc:

Maczó 17 méterről leadott lövését ártalmatlanította a hazai portás.

52-62. perc:

Öli az időt a Csepel, de érthető, hiszen náluk az előny.

64. perc:

Óriási hazai védelmi hiba után Németh Gábor egyedül vezeti a labdát Kovács kapusra, de a rutinos hazai hálóőr remek lábravetődéssel hárított.

68. perc:

A csereként beállt Tőke lőtt lesgyanús helyzetben mellé.

72. perc:

Tőke újabb életerős próbálkozását hatástalanította Kovács.

74. perc:

Bárkányi feltartotta ellenfelét. Neki jött is a második sárga lap és az azt követő piros.

75-85. perc:

Tíz emberrel is próbál támadni a HFC, de a vendégek kontrái életveszélyesek. A hazaiak szerencséjére azonban a lehetőségeiket túlkombinálják a piros-kékek.

92. perc:

A hosszabbítás utolsó perce meghozza a kegyelemdöfést. A csepeliek a jobb oldalon tartják a labdát, majd egy bepassz után Plausin két méterről a bal alsó sarokba perdített, 0-2. Összességében a jobb képességű játékosállománnyal rendelkező fővárosiak megérdemelten vitték el a három pontot Vásárhelyről. Az a kérdés azonban örökre megválaszolatlan marad, hogy "mi lett volna, ha 0-0-nél Mihálik játékvezető megítéli a jogos büntetőt a vásárhelyiek javára?..." A szigetiek egyik vezetője a találkozó után elmondta, hogy az elmúlt bajnoki évben szerepelt csapatukból sokan távoztak, viszont a felkészülés elején meghirdetett felnőtt kiválasztóra 70(!) játékos jelentkezett, így bőven volt lehetőségük válogatni. Bizony ez is az egyik különbség Délkelet-Magyarország és a főváros lehetőségei között.

Labdarúgó NB III Alföld csoport, 5. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Indotek Csepel FC 0-2 (0-1)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Mihálik.

HFC:

Kovács K. - Huszár, Sipos, Bárkányi, Juhász I. S. - Kökény - Varga M., Koncz A. (Krasznics), Potloka (Mátó), Domonkos - Piti.

Edző:

Kandó Róbert.

Csepel:

Juhász G. - Németh J., Sarnyai, HARASZKÓ, Horváth N. - Krupár, Vejmola (Vinczellár), Teplán (Plausin), Maczó - Németh G., Bozsik V. (Tőke).

Edző:

Gabala Krisztián.

Góllövők:

Teplán, Plausin.

Jók:

Kovács K., Sipos, ill. Németh J., Haraszkó, Teplán, Maczó. Kandó Róbert:

"Sajnos ezen a délutánon nagyon sok játékosom kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Elsősorban a játékosok hozzáállásával vagyok elégedetlen. Szólnom kell arról is, hogy a játékvezető a találkozó elején jogos büntetőtől fosztott meg bennünket. Mindent egybevéve én levontam a konzekvenciát, Horváth Zoltán elnök úrnak már bejelentettem a lemondásomat, most pedig bemegyek az öltözőbe és a játékosoknak is bejelentem a döntésemet."

Gabala Krisztián:

"Teljes egészében sikerült megvalósítanunk az elképzelteket, minden csapatrészben sikerült a hazaiak fölé nőni. Úgy érzem, hogy győzelmünk megérdemelt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.