Sport

Kosárlabda: Szedeák-vereség a Kaposvár ellen

Kosárlabda: Szedeák-vereség a Kaposvár ellen

2011. szeptember 16., péntek
Kosárlabda: Szedeák-vereség a Kaposvár ellen

A Jászberény ellen a harmadik helyért folytathatják a szegediek az Orosz László-emléktornán, miután a házigazda Kaposvár ellen vereséget szenvedtek pénteken.

Az egykori válogatott center,

Orosz László

emlékének szentelik a péntek-szombati négycsapatos tornát a kaposvári szervezők. A tragikusan fiatalon elhunyt sportember előtt néma főhajtással tisztelegtek az első nap mérkőzéseit követően vezetők, játékosok, drukkerek. A 39 éves Orosz 120 alkalommal húzhatta magára a nemzeti együttes mezét, játszott a Honvédban, Szolnokon, Pécsen és Kaposváron is. Májusban tűnt el, s a napokban találták meg holttestét a Sopron melletti Lővérekben. A Kaposvár Kupa Orosz László Emlékére névre keresztelt viadal a Kecskemét és a Jászberény összecsapásával indult, melyen a Bács megyeiek érvényesítették a papírformát, s magabiztosan nyertek. Ezt követően lépett pályára a rendező Kaposvári KK ellen a Naturtex-SZTE-Szedeák. A Tisza-partiaknál bokasérülés miatt hiányzott az egyik szerb idegenlégiós,

Tomiszlav Ivosev

, a másik friss szerzemény,

Farkas Attila

pedig sípcsontsérülése miatt el sem utazott Somogyba. Az erősen tartalékos szegedi legénység bár tisztességgel helytállt, de végig csak futott ellenfele után, s végül huszonkét pontos vereséggel fejezte be a derbit. A kaposváriaknál kiemelkedően teljesített a három amerikai légiós,

Josh Wilson, Nik Raivio

és

Tremaine Ford

, míg a mieink közül

Nebojsa Dukics

és az ifjú

Varga Dániel

játéka érdemel említést. Mindez azt jelenti, hogy szombaton a Jászberény ellen a harmadik helyért csatáznak Vida Mátéék, míg a fináléban a Kaposvár és a Kecskemét feszül egymásnak.

Az 1. nap eredményei:

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 100-78 (18-16, 26-13, 24-26, 32-23).

Kaposvár:

Wilson 28/12, Raivio 23/12, Szőke 8/3, Koma 9, Ford 7. Csere: Kiss K. 4, Kovács 2, Kutasi 5/3, Mihalics, Lekli 8, Bíró 6, Fónai. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szedeák:

Drahos 6/6, Molnár M. 7/3, Kiss 12/12, Tanács 9, Dukics 27/15. Csere: Vida 2, Varga D. 15, Molnár B., Wirth. Vezetőedző: Fodor Péter. Fodor Péter:

"Számítottunk rá, hogy a hazai pályán játszó, nálunk komplettebb Kaposvár elleni meccsen igen nehéz dolgunk lesz. Igencsak foghíjasak voltunk ma, ők ráadásul előrébb tartanak a felkészülésben, ez érvényesült is a pályán. Pozitívum, hogy mind a kilenc egészséges emberem lehetőséget kaphatott. Akadtak jó periódusaink is a találkozón, ám jelenlegi állapotunkban a somogyiak túl nagy falatnak bizonyultak számunkra. Hozzá kell tennem, néhány kulcsjátékosom a vártnál gyengébben teljesített. Igyekszünk a biztató momentumainkra építeni a továbbiakban, ugyanakkor látszanak a gondjaink, ennyi sérülttel kicsit karcsúak vagyunk. Remélem, holnap Ivosev már bevethető lesz, nagy szükségünk lenne rá."

T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE - Jászberényi KSE 81-64 (23-14, 27-17, 18-12, 13-21).

Kecskemét:

Kelley 12, Wittmann 15, Radonjics 14/12, Dénes 8/6, Bencze 6. Csere: Csorvási 10, Hodges 3, Hegedűs 11/9, Mészáros 2, Pongó, Gruda, Puszta. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Jászberény:

Horti 8, Cubela 15/6, Medve 5/3, Wehner 7/3, Toombs 7, Dawson 16/6, Borszéki 6. Vezetőedző: Horváth Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.