Sport

Kosárlabda: kevesebbet hibázva nyert a Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: kevesebbet hibázva nyert a Szedeák + FOTÓK

2011. szeptember 24., szombat
Kosárlabda: kevesebbet hibázva nyert a Szedeák + FOTÓK
Szokatlan időpontban, szombat reggel fél tíztől játszotta két nap alatt második edzőmeccsét a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata a Kaposvár ellen. Bár az első pontokat Nebojsa Dukics révén a szombaton hivatalosan "vendég" Szedeák szerezte, mégis a Kaposvár kezdett jobban. Kihasználva a hazaiak hibáit gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és főképp légiósaik, Tremaine Ford és Joshua Wilson pontjaival 20-17-es előnnyel zárták az első negyedet. A folytatásban továbbra is többször eladta a labdát a Szedeák, rengeteg pontatlansággal játszott Fodor Péter alakulata, a mester ki is kellett kérje idejét. A fejmosás hatására okosabban játszott a csapat támadásban, s a szünetre sikerült is kiegyenlíteni (36-36). Fordulás után továbbra is orrhosszal Drahos Gáborék előtt jártak a vendégek, kegyetlenül kihasználva a legkisebb szegedi hibákat is, ráadásul a Szedeák védekezése nem volt elég agresszív, így ötpontos kaposvári előnnyel fordultak a felek a záró játékrészre (55-50). Az utolsó negyedben feljavult valamelyest a szegedi védekezés, a támadásokat sokkal jobban szervezték Farkas Attiláék, így sikerült kiegyenlíteni, sőt, Varga Dániel ziccerével a vezetést is átvenni (61-63), amit Wilson triplája azonnal múlti dővé tett. A végjátékhoz fej-fej mellett haladva, felváltva vezetve érkeztek a csapatok, ebből Kiss Zsolt 39. percben dobott triplájával, valamint Tanács kettő plusz egyével és Drahos büntetőivel 82-75-re diadalmaskodva a Szedeák került ki győztesen. A pénteki találkozóhoz képest jobban mozgott támadásban a Szedeák, s a pontatlanságok ellenére koncentráltabb játékkal sikerült az ellenfél fölé kerekedni. A fiatalok közül különösen a 10 pontig jutó Wirth Ádám és a 6 pontos Varga Dániel játéka volt örömteli. Az összecsapáson egyébként nem állhatott Fodor Péter rendelkezésére a pénteken bokasérülést szenvedett Vida Máté. A Szedeák legközelebb kedd este a Szabadkát látja vendégül.

Felkészülési férfi kosárlabda mérkőzés:

Kaposvári KK Naturtex-SZTE-Szedeák 75-82 (20-17, 16-19, 19-14, 20-32) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Vezsenyi, Varga Z. Kaposvár: WILSON 17, Kiss K. 3, Kovács S., Koma 7, FORD 20. Csere: RAIVIO 17, Szőke 6, Kutasi 3, Lekli, Bíró 2, Fónai. Vezetőedző: Fekete Ádám. Szedeák: Drahos 9, KISS ZS. 18, Ivosev 2, DUKICS 12, FARKAS 11. Csere: Molnár M. 5, Tanács 9, Széll, Varga D. 6, Molnár B., WIRTH 10. Vezetőedző: Fodor Péter. Fodor Péter: "A mai teljesítményünk már biztatóbb volt, főleg azért, mert kevesebbet hibáztunk mint tegnap. A védekezésünk nagyjából ugyanazon a szinten mozgott, ám a támadásunk okosabb volt, jobban megleltük a jó helyzeteket. A jelen helyzetben ezen az úton kell tovább haladnunk, azaz tovább kell bővítenünk a repertoárt, és még pontosabban játszanunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.