Kosárlabda: győzelemmel kezdett a Szeged KE

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdte bajnoki szereplését a Szeged KE amatőr NB I/B-s női kosárlabdacsapata is egy debreceni, idegenbeli diadallal.

Az idén csak a másodosztályban, az amatőr NB I/B Keleti csoportjában Szeged KE néven induló, ám korábbi élvonalbeli rutinos játékosokkal megerősített női kosárcsapat végig magabiztosan vezetett, folyamatosan növelve előnyét a házigazda debreceniekkel szemben. A félidőben már 15 volt a különbség, ez a harmadik negyedben csaknem megduplázódott. A végén Mészárosné Kovács Andrea pihentette a legjobbakat lehetőséget adva a fiataloknak is. A visszatérő Pungor Krisztina 25, a sérüléssel bajlódó Kováts Anna 19 pontig jutott, Rajnai Zsuzsanna 18-at, az ugyancsak visszatérő irányító, Fürész Emőke 9-et.

A rutinos játékosok közül a Kováts Annához hasonlóan sérült, BSE-ből visszatérő Tóth Cecilia nem tudott pályára lépni. A Szeged KE legközelebb hazai pályán szerepel, amikor egy hét múlva, október 1-én, szombaton 17 órakor a Nyíregyházát fogadják a szegedi kosarashölgyek.

Női kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 2. forduló:

Debreceni SC-SI – Szeged KE 56-85 (16-24 13-20, 8-21, 19-20)
Szeged KE: Fürész 9, PUNGOR 25, RAJNAI 18, Odry, KOVÁTS 19. Csere: Lengyel 8, Barabás, Varga 2, Zsíros 4, Nagypál. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

Mészárosné Kovács Andrea: “Szezon eleji formában vagyunk, ez meglátszott ma. A győzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játékkal kevésbé, ott még van mit csiszolni, elsősorban a védekezésünkön.”

Előző sztori

Szegedre érkezik Spiró György

Következő sztori

Thealter U21 blog – plusz utolsó napok