Sport

Kézilabda: két pontért megy Füredre a Pick Szeged

Kézilabda: két pontért megy Füredre a Pick Szeged

2011. szeptember 17., szombat
Kézilabda: két pontért megy Füredre a Pick Szeged

Vasárnap délután a szezon első rangadójára készül a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I-ben: Vadkerti Attiláék Balatonfüredre utaznak, egy várhatóan nehéz bajnokira.

Az Orosháza ellen valóságos gólpárbajt vívott

Lékai Máté

és

Ancsin Gábor

a legutóbbi bajnokin, s bár eleinte Ancsin állt jobban, végül hajszállal Lékai bizonyult eredményesebbnek 9 góllal (ezzel ő jelenleg a legeredményesebb szegedi, 25 találattal). "Lőhetünk a Balatonfüred ellen ketten nulla gólt is, csak nyerjünk eggyel!" - fűzte hozzá gondolatunkhoz Lékai Máté megszokott félszeg mosolyával, jóllehet e forgatókönyv elképzelése igencsak nehezére eshet bármely Pick-szurkolónak. "Nagyon nyögvenyelős mérkőzés lesz, nagyon kellemetlen stílusban kézilabdáznak, sokáig támadnak, védekezésük pedig egy nagyon ütős hatos fal és a kapusaik is jól védenek. Ettől függetlenül mindenképp győzni megyünk, a tavalyi fiaskó után idén el szeretnénk hozni a két pontot. Lényeg, hogy gyorsan vigyük rájuk a labdát, mert a felállt faluk ellen nagyon nehéz lesz gólt lőni" - mondta el a vasárnapi találkozóval kapcsolatban a válogatott irányító. "Az eddigi formába lendítő meccseinken igyekeztünk felfedni a hibákat és javítani azokat, ezen a héten pedig már fél szemmel a Füredre figyeltünk. Két pontért megyünk" - tette hozzá

Vadkerti Attila

, a gárda új csapatkapitánya. A Balatonfüred tavaly ilyenkor egy góllal, 22-21-re legyőzte Picket a 2. fordulóban, s bár decemberben összejött a visszavágás Újszegeden (28-18), a Balaton-partiak végül 5. helyezésükkel nemzetközi kupaszereplési jogot vívtak ki, jelezvén, hogy komoly tényezővé nőtték ki magukat. Az első fordulókban játszottak a megerősödött Csurgóval és a Tatabányával - előbbi ellen idegenben 24-24-es döntetlent, utóbbival szemben otthon 23-22-es győzelmet értek el, míg a legutóbbi fordulóban a szomszédos Veszprémbe látogattak egy sima tizenkét gólos vereségért (35-23 a Veszprémnek).

Skaliczki László

együttesében már csaknem mindenki egészséges,

Mikler Roland

már a Békés megyeiek ellen is a keretbe volt nevezve, bár pályára nem lépett,

Dusan Beocsanin

továbbra is rehabilitáción van, a fiatal

Velky Péter

pedig térdműtétje után lábadozik, miután az Orosháza elleni juniormeccsen súlyosan megsérült. A füredieknél

Lelkes Gábor

, a csapat jobbátlövője nem állhat

Sótonyi László

rendelkezésére, de

Pásztor István

és

Németh László

, akik a "nagytestvér" Veszprém elleni házirangadót kihagyni kényszerültek, már ott lesznek a pályán. Akárcsak a

Szathmáry János, Kis Ákos, Tombor Csaba, Alekszander Ivanov, Szöllősi Bence

alkotta névsor, melyet bátran kiegészíthetünk egy másik utánpótlás-válogattal, az algériai származású

Benmiloud Yassine

-nal. Az egykori horvát gólkirály

Josip Sandrk

tavaly nem annyira góljaival, mint inkább brutalitásával hívta fel magára a figyelmet - a szegedi mérkőzésen olyannyira, hogy már az első félidő derekán zuhanyozni küldték a játékvezetők. A találkozót vasárnap 16.15-től rendezik az Észak-Balatoni Regionális Konferencia Központ csarnokában Balatonfüreden, várhatóan 700 fős teltházzal, amihez a vendégdrukkerek is hozzájárulnak, hiszen szeptember 18-án, a mérkőzés napján, vasárnap reggel 8 órakor a Szeged Étterem elől szurkolói busz indul Balatonfüredre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.