Sport

Kézilabda: győzött a Pick Kecskeméten + FOTÓK

Kézilabda: győzött a Pick Kecskeméten + FOTÓK

2011. szeptember 27., kedd
Kézilabda: győzött a Pick Kecskeméten + FOTÓK
Jól sikerült a hétvégi BL-rajt előtti főpróba, a Pick Szeged hatgólos győzelmet aratott a férfi kézilabda NB I 6. fordulójának kedd esti találkozóján Kecskeméten. A hazaiak szerezték meg a vezetést, kapusuk, az egykor a szegedi gárdát erősítő Nagy Levente bravúrjaival nem kis szerepet játszott ebben. Egészen a 11. percig kellett várni arra, hogy a Pick jusson előnybe, ekkor már 6-5 volt a vendégek javára. Skaliczki László együttese innentől nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést, folyamatosan sikerült elszakadni a vendéglátóktól, kihasználva hibáikat 9-6-ra elhúzott a szegedi csapat. Tatai Péter remek védései biztosították, hogy ne tudjon feljebb zárkózni a "hírös város", Avar György tanítványait ráadásul a 23. percben Varsandán Milán kizárása is sújtotta harmadik kettőperce után. Háromgólos vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok (12-15). A folytatásban maradt a kemény játék és Tatai újabb bravúrjai, s bár a félidő közepére két gólra ismét felzárkóztak a hazaiak a másik Varsandán, Áron hetesével, Fero Sulc, Törő Szabolcs és Bajorhegyi Ádám három gyors góljával már öt volt a különbség pillanatok múltán (19-23). Szemmel láthatóan fáradt, dekoncentrálódott az ellenfél, s hibáikra kegyetlenül lecsapott a Pick: az utolsó öt perchez 8 gólos vendégelőnnyel értek a csapatok (21-29). A Tisza-partiak hibáit kihasználva még futotta egy huszáros hajrára a hazaiaktól, de a két bajnoki pont Szegedre kerülését ez sem veszélyeztette, végül 31-25-re győztek Lékaiék. Sikeres volt tehát az idegenbeli főpróba a hétvégi, hazai Bajnokok Ligája nyitány előtt, így vasárnap jöhet Újszegedre a világ egyik legjobb férfi kézilabdacsapata, a német THW Kiel együttese. A találkozót 19 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban. A találkozó részletes online tudósítását elolvashatják a SZEGEDma.hu REGON-partner oldalán, a kesport.hu-n.

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:

Kecskeméti KSE-Pick Szeged 25-31 (12-15) Kecskemét, 600 néző. Vezette: Szloska, Baranyi. Kecskemét: Nagy L. - Vancsics 6, Petro 5, Dobó, Bajusz 2, Szabó P. 6, Tóth E. Csere: Kiss (kapus), Bakos 3, Varsandán M., Antal, Konkoly, Temesvári 2, Nagy T, Varsandán Á. 1. Vezetőedző: Avar György. Pick Szeged: Tatai - Prodanovics 2, Buday 4, Sulc 6, Ancsin 2, Zubai 4, Vadkerti 2. Csere: Czina, Nagy N. 1, Lékai 2, Bajorhegyi 2, Törő 4, Pribanic 2. Vezetőedző: Skaliczki László. Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/2, ill. 3/2. További eredmény: Csurgó - MKB Veszprém 26-36 (11-21)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.