Közélet

Jobbik: minden szurkoló láthassa a BL-mérkőzéseket!

Jobbik: minden szurkoló láthassa a BL-mérkőzéseket!

2011. szeptember 16., péntek
Jobbik: minden szurkoló láthassa a BL-mérkőzéseket!

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Csányi Sándor MLSZ-elnökhöz és Michel Platini UEFA-elnökhöz, hogy tegyenek meg mindent a Bajnokok Ligája futballmérkőzéseinek minél szélesebb körű magyarországi közvetítéséért.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a legrangosabb európai kupasorozat keddi mérkőzéseit a TV2 - amelynek egyébként 99,7 százalékos az országos lefedettsége - átadta a cégcsoporton belüli másik csatornájának a PRO4-nek, amely jelenleg sem éri el az 50 százalékos lefedettséget. Még rosszabb a helyzet a szerdai mérkőzésekkel, amelyet a mindössze 33 százalékos lefedettségű DigiSport csatorna közvetít.

Szilágyi György

éppen ezért - amint arról pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt - azt kéri a magyar miniszterelnöktől, valamint a Magyar, illetve az Európai Labdarúgó Szövetség elnökétől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében: a lehető legtöbb magyar szurkoló láthassa a BL-találkozókat. A jobbikos politikus elmondta:

Michel Platini

figyelmét arra is felhívja, hogy a pályáztatáson az egyik fő kritérium a legalább 50 százalékos lefedettség volt, ez azonban jelenleg nem teljesül Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.