Kultúra

Hit és zene találkozik a Szent Gellért Fesztiválon + VIDEÓ

Hit és zene találkozik a Szent Gellért Fesztiválon + VIDEÓ

2011. szeptember 15., csütörtök
Hit és zene találkozik a Szent Gellért Fesztiválon + VIDEÓ

Szeptember 16-án immár negyedik alkalommal veszi kezdetét a Szent Gellért Fesztivál. A komolyzenei rendezvénysorozat célja a vallás, a zene és a spiritualitás közötti kapcsolat bemutatása.

Hagyományszerűen, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent Gellért Fesztivál Szegeden. "Célunk a zene egy új típusú megismertetése a szegedi közönséggel. Hazai és külföldi zenészek segítségével egy kicsit a vallás vonalán is elkalandozunk, de ezt elsősorban a helyszín szellemisége adja, az előadott művek világiak és sokrétűek" - közölte

Farkas András

, a rendezvény egyik fő szervezője. A programok a Dómban, valamint a Hittudományi Főiskola épületében zajlanak majd, ez a légkör már önmagában is különleges hangulatot teremt az esti programokhoz. "A Dómban kamarazenei és szimfonikus koncertek lesznek, míg az iskola épületében tudományos előadásokat tartunk, amik a zene és az emberi agy különös kapcsolatával foglalkoznak" - árulja el Farkas András. A koncertsorozat keretén belül fellép a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint külföldi, illetve a határainkon túl élő magyar zenekarok is a tiszteletüket teszik.

A részletekért tekintse meg a Telin TV Farkas Andrással készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.