Sport

Futsal: Tombácznak csak a győzelem elfogadható

Futsal: Tombácznak csak a győzelem elfogadható

2011. szeptember 10., szombat
Futsal: Tombácznak csak a győzelem elfogadható

Győzelmi reményekkel tekint a hétfő esti NB I-es bajnoki mérkőzésére az UTC-Junior Sport futsalcsapata a nagymúltú Rubeola FC Csömör ellen. A gárda első számú kapusa, Tombácz Róbert is hasonlóan vélekedik.

Az NB II Keleti csoportjában vívott találkozók során aligha szokták meg az UTC játékosai és szurkolói, hogy a csapat egy meccsen 10 gólt kapjon (mindössze egyszer, a szezon elején, Berettyóújfaluban kapott egy tízest a csapat). Az élvonalbeli bemutatkozáskor mégis ez történt. "Ahogyan mondani szokás, az NB I teljesen más kávéház, mint az NB II. Bizonyos értelemben nem volt szerencsénk az első fordulóban, egy könnyebb ellenfél talán jobb lett volna, hiszen meglátásom szerint az Aramis a Győr mögött jelenleg a második legerősebb csapat a magyar élvonalban. Kis szerencsével, kicsit több odafigyeléssel talán szorosabb meccset játszhattunk volna velük, ám a pontszerzésre még így is alig lett volna esélyünk" - értékelte az NB I-es debütálást

Tombácz Róbert

, az UTC első számú portása. A nagypályán az Algyő ketrecét őrző Tombácz számára egyébként nem ismeretlen a légkör, de még maga a Rubeola FC sem, hiszen az egykori Első Beton hálóőreként már volt alkalma játszani az élvonalban a csömöriek ellen. "Hazai pályán szép emlékeket őrzök róluk, hiszen egyszer, 2007 tavaszán 9-1-re vertük őket, idegenben viszont még nem nyertem ellenük. Most azonban itthon játszunk, és véleményem szerint csak a győzelem elfogadható" - idézte fel a 2. fordulóbeli ellenfélhez kötődő emlékeit a remek bal lába révén mezőnybeli létszámfölényes szituációkban is bevethető portás. "Bár rutinos játékosok alkotják a keretet, de úgy vélem mindenféleképpen verhetők, főleg ha vendégként szerepelnek - a futsalban pedig a hazai pálya nagyon sokat nyom a latba. Sok múlik majd azon, hogy a

Hegyesi Zsolt, Trucz Zsolt, Hernády Márk

és

Pataki Sándor

alkotta első sorunk milyen formában lesz, de magam is szeretnék hozzátenni a sikerhez" - tette hozzá a 25 éves kapus, aki a többieknél pihentebben várhatja majd az összecsapást, hiszen nagypályás egyesülete a hétvégén szabadnapos lesz a megyei I. osztályú fordulóban. Az UTC-Junior Sport Rubeola FC Csömör elleni – egyben első hazai – NB I-es találkozójára az újszegedi sportcsarnokban kerül sor szeptember 12-én, hétfőn, este 19 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.