/

Forgalomkorlátozás a Semmelweis utcában hétfőtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 3-tól újabb utcaszakaszon kezdődnek meg a munkálatok a Semmelweis utca és környezetének rekonstrukciója részeként, a munkálatok forgalomkorlátozással járnak.

A Semmelweis utca Markovits és Liliom utca közötti szakasza mellett lezárásra kerül a Bánomkert sor a Liliom és Oldal utca között, a tervek szerint december közepéig. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak, és a jelenlegi parkolási rendet is érintik.

Október 3-tól, hétfőtől megkezdődik a munkavégzés a Bánomkert sor Liliom és Oldal utca közötti részén. Ezzel párhuzamosan tovább folyik a munka a Semmelweis utcában a Markovits és a Liliom utca közötti szakaszon. A felújítás részeként új díszburkolatos úttestet, járdákat alakítanak ki új zöld felületekkel, rendezett parkolókkal.

Hétfőtől a Liliom és a Bokor utca közötti teljes utcaszakasz lezárásra kerül kivéve a Liliom utcai kereszteződést, ahol félpályás útzár mellett az új klinika megközelíthetősége végig biztosított lesz a munkák ideje alatt. A Liliom utca az építkezés idejére zsákutcává válik. A gyalogos közlekedést a kivitelező az építkezés ideje alatt végig biztosítja. Az érintett szakaszon a korábbi parkolási lehetőségek megszűnnek. Az új klinika mellett ideiglenes parkoló kialakítására kerül sor, ahova a Liliom utca felől lehet be- illetve kihajtani.

A tervek szerint a Semmelweis utca Markovits és a Liliom utca közötti szakasza október végére készül el, míg a Bánomkert sor Liliom és Oldal utca közötti része várhatóan december közepére.

Az első szakasz: a Semmelweis utca Tisza Lajos körút és Markovits utca közötti részének felújítása már befejeződött, szeptember 23-án adták vissza a forgalomnak. Elkészült a díszburkolatos járda, zöld felületekkel, közvilágítással és felfestett kerékpársávval gazdagodott az utca. A Semmelweis utca továbbra is egyirányú a Markovits utca irányába, kétirányú kerékpárforgalommal.

Előző sztori

Napsárga falak a Móra Ferenc Múzeumban

Default thumbnail
Következő sztori

Több mint kétezer gyógyszer ára változik szombaton

Legutóbbi hasonló cikkek