Közélet

Első alkalommal rendezik meg a Nyelvtudás Napját

Első alkalommal rendezik meg a Nyelvtudás Napját

2011. szeptember 24., szombat
Első alkalommal rendezik meg a Nyelvtudás Napját

Első alkalommal rendezi meg ma a Nyelvtudás Napját a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, a rendezvénnyel az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára kívánják felhívni a szervezők a figyelmet. Ezen a napon országszerte 26 nyelviskola várja programokkal az érdeklődőket.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) kezdeményezésére tartandó országos rendezvényhez Budapesttől Debrecenig, Soprontól Nyíregyházáig csatlakoztak NYESZE tagiskolák. Az intézmények ingyenes programmal, valamint különféle akciókkal várják az érdeklődőket. A program keretében lesznek bemutató órák, nyelvi és országismereti vetélkedők, több iskolában pedig ingyenes próbanyelvvizsgát is tartanak. Elképzelések szerint az eseményt a jövőben évente megrendezik - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódó rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése mellett, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődők körében tudatosítsa a kiváló minőség és a megbízhatóság fontosságát. Ezzel is segíteni kívánják mind a nagyközönséget, mind pedig a munkatársaik számára nyelvtanulási lehetőséget biztosítani kívánó vállalatok illetékeseit abban, hogy tisztában legyenek azzal, milyen szempontok szerint érdemes nyelviskolát választani. A Nyelviskolák Szakmai Egyesületét alapító tagjai az iskolarendszeren kívüli minőségi nyelvoktatás ügyének támogatására, a nyelvtanulók számára előnyös,hatékony nyelvi képzési lehetőségek nyújtásának elősegítésére hívták életre már 1992-ben. Az egyesület tagjai kizárólag azok a nyelviskolák lehetnek, amelyek megfelelnek a szervezet szigorú minősítési követelményeinek. Ezen iskolák rendelkeznek a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címmel, valamint a minőséget jelző "Q" betűs logóval. Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001-ben tartották a nyelvek európai évét, azóta szeptember 26. a nyelvek európai napja. Célja, hogy népszerűsítse a nyelvtanulást, tiszteletet ébresszen minden európai nyelv iránt, beleértve a kisebbségek által, valamint a csak az egyes régiókban beszélt nyelveket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.