/

Bibliatudósok a bölcsesség nyomában + FOTÓK + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Kezdetét vette az idén 23. alkalommal sorra kerülő biblikus konferencia a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán (GFHF). A bibliatudós-tanácskozáson pénteken adományozzák az idei Gnilka-díjat. A konferenciára ezúttal is számos országból érkeztek előadók a keresztény testvéregyházak képviseletében.

A Szentírás kutatásának az a lényege és célja, hogy azt is megnevezzük, megragadjuk, ami a szövegben ugyan benne van, de nincs kifejezetten kimondva – fogalmazott egy professzorát idézve Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyés püspök a tudományos tanácskozás megnyitóján. A biblikus konferencia másik fő célja, hogy segítse a közösséget és az egyént, a hívő embert, hogy az életét úgy élje, hogy az elmélet és a gyakorlat, valamint a hit és a tettek minél nagyobb harmóniában legyenek egymással. A püspök emlékeztetett a mai nap nagy bejelentésére: 2014-ben az Újszövetség Tudósainak Társasága Szegeden tartja éves közgyűlés, ami annak köszönhető, hogy a kiváló előadók, illetve az esemény “motorja” Benyik György professzor révén a szegedi biblikus konferencia nemzetközi elismertségre is szert tett, valamint a Szegedi Tudományegyetem vállalta, hogy társszervezőként működik közre.

A konferenciát hivatalosan Kovács József, a GFHF Teológiai Karának dékánja nyitotta meg. A dékán a tudományos tanácskozás témájáról, a bölcsességről szólva a közismert mondást idézte: “Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” A hallgatás, az Isten igéjére való odafigyelés mindannyiunk feladata – hangsúlyozta Kovács József, hozzátéve, hogy úgy kell befogadnunk az isteni bölcsességet, hogy az a szívünkben gyökeret verve gyümölcsöt hozzon.

A bölcsesség olyan téma, amely talán kevésbé ismert a Bibliából, hiszen a harmadik könyvcsoportba tartozik az Ószövetségben. Azonban generációk tapasztalatát adta át, amely arra szolgált, hogy sikeres életet építsenek fel – mondta Benyik György teológiaprofesszor, a konferencia főszervezője.

Hallgassa meg Benyik György professzort a konferencia témájáról a Telin TV felvételén!

no images were found

Előző sztori

Internetről is intézhetjük a diákhiteles ügyeket

Következő sztori

Sérült őzike keltett riadalmat az Izabella hídnál