Közélet

A Printker jó partner az iskolakezdésben

A Printker jó partner az iskolakezdésben

2011. szeptember 2., péntek
A Printker jó partner az iskolakezdésben

A csütörtöki becsengetésre már régóta készültek a szülők, és természetesen az üzletek is. A Printker két szegedi szakáruházában szeptember közepéig számítanak a vásárlók rohamára, ami idén a szokásosnál hamarabb kezdődött. Most a véghajrában eddigi tapasztalataikról kérdeztük az üzletvezetőket.

Ahogy korábban írtuk

, érdemes volt időben elkezdeni a felkészülést az iskolakezdésre, melyben egyedülállóan széles választéka miatt a Printker két szegedi szakáruháza segítségére lehet mindenkinek. Az ingyenes parkolási lehetőséget is biztosító 1100 négyzetméter alapterületű Maros utca 29. szám alatti üzletben, illetve a Nagyáruház földszintjén minden megtalálható, ami szükséges a szeptemberi becsengetéshez. Ez utóbbi üzletben már júliusban, vagyis a szokásosnál hamarabb indult az iskolakezdési szezon – tudtuk meg

Piszár Izabella

üzletvezetőtől. „Kicsit meglepő volt, hogy már júliusban is sokan vásároltak az iskolakezdésre, majd augusztus első két hetében is nagy forgalmat bonyolított le üzletünk. A korábbi években azt tapasztaltuk, hogy utolsó két hét volt az erősebb, most azonban úgy tűnik, változtak a vásárlói szokások” – tájékoztatott az üzletvezető. A kánikula igaz nem kedvezett a forgalomnak, de természetesen az iskolakezdés közelsége ismét tömegeket vonzott a Printkerbe. A forgalom náluk egyébként szeptember elején sem csappan, hiszen a Szegedre érkező egyetemisták körében is közkedvelt az egész évben széles választékot nyújtó üzlet. Az idei trendről Piszár Izabella elmondta, hogy többnyire már nem a dizájnos mintákat, ismert mesefigurákat választják a szülők. Természetesen a gyerekek egy része még mindig ezeket szeretné megvásároltatni, de egyre jobban előtérbe kerül, hogy jó minőségű, gerincbarát táskát vegyenek, amit több évig is használhatnak az iskolások. Vagyis tulajdonképpen a praktikum felé fordulnak a vevők, hiszen egy-egy népszerű mesefigurát akár egy év alatt megunhatnak a gyerekek. „Vannak, akiknek nem számít az ár, csak a minőség, de természetesen olyan vevővel is találkozunk, aki a legolcsóbb termékeket keresi. Érdekes módon belőlük egyre kevesebb van, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy az iskola sok esetben konkrétan előírja, hogy mit kell megvenni a gyerekeknek” – tette hozzá Piszár Izabella. Részben emiatt elég nagy különbség lehet a kasszánál fizetendő ár között, hiszen ha valaki az iskolatáskától kezdve minden egyéb írószert és kiegészítőt megvásárol, akkor 7-8 ezer forintból is megúszhatja, ám 30-40 ezret is fizethet mindezekért. A Printker akciós újságokkal is próbálta a vásárlók érdeklődését felkelteni, s ahogy Piszár Izabellától megtudtuk, ezek sikeresek voltak, számtalan vevő arra hivatkozva keresett bizonyos termékeket. „Igyekeztünk az árakat is leküzdeni a multikkal szemben, s úgy érzem, e téren is sikerrel jártunk” – tette hozzá az üzletvezető. A sulikezdés előtti nagy rohamra a személyzet is felkészült, a nagyáruházban plusz két fő dolgozik ilyenkor a hoszteszeken kívül, illetve iskolák által összeállított listákkal is tudják segíteni a szülők választását. A Printker Maros utcai szakáruházában hasonló tapasztalatokról tudtak beszámolni, ott 15 saját hosztesz, és 4-5 külön munkatárs segít a vevőknek, utóbbiak bizonyos termékekkel, márkákkal foglalkoznak.

Forgó Anetta

üzletvezető a számokból ítélve nagyobbnak tartja az idei rohamot, és itt is hamarabb kezdődött az „iskolakezdési láz”, mint a korábbi esztendőkben. Hozzátette, sok vásárlóra számítanak szeptemberben is, ugyanis vannak, akik csak az iskolakezdéskor kapják meg az intézmények külön listáit, és természetesen hozzájuk is sok egyetemista szokott betérni. Napközben szinte már nyitáskor tolonganak a vásárlók, s a kora délutáni kisebb pihenő után egészen zárásig nagy a forgalmuk. Mint megtudtuk, a Maros utcai Printker idei slágere a lovas termékek, a legnagyobb kereslet azok iránt a táskák és kiegészítők iránt volt, melyek lovakat ábrázolnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan már nem veszik meg a legolcsóbb termékeket, bár mint ahogy az üzletvezető hangsúlyozta, azok is megfelelő minőségűek, mégis a középkategóriás termékek forgalma a legnagyobb. „A bútorok is népszerűek, és szerencsére nagyon jó minőségű bútoraink vannak, tartósabbak, mint amit sok helyen kínálnak, talán ezért is választanak bennünket” – mondta el Forgó Anetta. A Printker előnye abban is megmutatkozik, hogy szakáruházaikban széles választékot tartanak egész évben, így az iskolakezdés „véghajrájában” is minden megtalálható náluk, amire szüksége lehet a gyerekeknek. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.