Sport

Vízilabda: Török 4 gólja kevés volt, vereség Japántól

Vízilabda: Török 4 gólja kevés volt, vereség Japántól

2011. augusztus 11., csütörtök
Vízilabda: Török 4 gólja kevés volt, vereség Japántól

Az Universiadén szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott meglepő, háromgólos, 13-10-es vereséget szenvedett Japán csapatától az egyetemisták és főiskolások világjátékán, a kínai Sencsenben.

A hivatalos megnyitó ugyan pénteken lesz majd, de a vízilabdázók már csütörtökön vízbe szálltak. A 103 fős magyar küldöttségből éppen a pólós csapat az egyik, amelytől a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) vezetői jó eredményt várnak, ezért is váratlan

Székely Bulcsú

együttesének - melyet öt felnőtt válogatott-kerettag, köztük a Szeged Beton két kiválósága,

Baksa László

és

Török Béla

is erősít - a gyengébbnek tartott ázsiai csapattal szembeni kudarca. A viadal honlapja szerint a csapatból mindössze hárman voltak eredményesek a csütörtöki meccsen. Hiába talált be

Bátori Bence

ötször,

Török Béla

pedig négyszer az ellenfél kapujába, a győzelemre nem volt esélyük a két negyed után már ötgólos hátrányba került magyaroknak. Az együttes, mely megegyezik az U20-as válogatottal, legközelebb az olaszokkal játszik hétfőn a háromcsapatos D csoport zárómérkőzésén. Mint azt Székely Bulcsú korábban elmondta, az Universiade-részvétel elsődleges célja az U20-as válogatott felkészítése az augusztus 27-én kezdődő junior világbajnokságra, azonban a görögországi Voloszban már a “túlkorosak” - akik közül ketten most összesen kilenc gólt szereztek a magyar csapat tíz találatából - nem lehetnek ott. Az Universiade augusztus 23-ig tart, s 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző vesz részt rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.