Sport

Vízilabda: Kotorban selejtez a Szeged Beton (FRISSÍTVE)

Vízilabda: Kotorban selejtez a Szeged Beton (FRISSÍTVE)

2011. augusztus 8., hétfő
Vízilabda: Kotorban selejtez a Szeged Beton (FRISSÍTVE)

A montenegrói Primorac Kotor otthonában száll vízbe a bajnoki bronzérmes Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében - derült ki a sorozat hétfői sorsolásán, amelyet az olaszországi Acirealéban bonyolítottak le. A bajnok Egert és az ezüstérmes Vasast mint kiemelteket nem érinti a kvalifikáció.

A Bajnokok Ligája szeptember 7-11. között rendezendő selejtezői közül a B csoport küzdelmeit a tavalyi Euroliga-ellenfél Primorac Kotor otthonában kell megvívja

Vincze Balázs

alakulata. A csoportellenfelek között a hazaiakon kívül ott az olasz Posillipo gárdája számít a legerősebbnek. A csoport tagja még a görög Panatinaikosz, a francia Montpellier, és az ukrán Harkov. Az ellenfelek közül kétségkívül a hazai Primorac Kotor gárdája a legerősebb név, velük az utóbbi időszakban

a 2009-es Szuperkupa-döntőben (8-6 "oda")

, valamint az Euroliga elmúlt sorozatában további két alkalommal is megküzdöttek Molnár Tamásék,

itthon 13-7-re kikaptak

, idegenben bravúros,

9-9-es döntetlent

harcoltak ki. A Posillipóval 2009 novemberében mérkőzött meg a Beton a LEN-kupa selejtezőiben és 14-6-ra diadalmaskodott. A Montpellier ellen szinte már hagyománya van a selejtezőknek, 2008 novemberében, majd rá egy évre az imént említett sorozatban már megmérkőzött a franciákkal az akkor még

Kásás Zoltán

vezényelte együttes, előbb 10-6,

utóbb 13-4 lett a vége

"ide". Tavaly szeptemberben az Euroliga selejtezőjében ismét egymásnak feszültek a felek,

ekkor 14-6-ra nyert a Beton

. A hatosból a négy legjobb jut tovább a BL főtáblájára. A LEN Kupa idei utódaként induló Európa-kupában a bajnoki 4. Honvéd és az 5. helyen végzett Szolnok volt érdekelt magyar részről, előbbi az A jelű hatosba került, és Tbilisziben küzdhet a továbbjutásért, míg utóbbi az olaszországi Bogliascoban játszik majd a C csoportban. E sorozatban is a csoportok első négy helyezettjei jutnak tovább. A meccseket szeptember 23-25-én rendezik. A magyar érdekeltségű selejtezőcsoportok az európai szövetség honlapja alapján:

Férfi Euroliga:

B csoport (Kotor):

Posillipo Napoli (olasz) Primorac Kotor (montenegrói) SZEGED BETON Panathinaikosz (görög) Montpellier (francia) BMK Harkiv (ukrán)

Férfi LEN Kupa:

A csoport (Tbiliszi):

GROUPAMA HONVÉD Olympic Nice (francia) St. Petersburg (orosz) Ligamus Tbiliszi (grúz) Leiden (holland) VK Medvescak (horvát)

C csoport (Bogliasco):

Bogliasco (olasz) SZOLNOK Heybeliada Istanbul (török) SV Würzburg (német) Hapoel Tivon (izraeli)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.