/

Utazási utalvánnyal kárpótolja a MÁV a külföldre utazókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utazási utalványt ad a MÁV-Start Zrt. azoknak a külföldre utazóknak, akik az internetes jegyértékesítési rendszer leállása és az online vásárolt menetjegyek kinyomtatásának akadályozottsága miatt csak a jegyük ismételt megváltásával kezdhetik meg útjukat – közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az újabb vásárlás összegét kezelési költség levonása nélkül, gyorsított eljárással térítik majd vissza. Az utazási utalványok értéke a felhasznált menetjegyek árának egy része, ötezer forintonként ötszáz forint. Ezt és az újra kifizetett menetjegy árának visszautalását igényelni kell az ügyfélszolgálatnál.

Mint írják, a MÁV-Start internetes jegyértékesítési rendszerének szerdai leállása miatt elsősorban a nemzetközi jegyüket online megváltó utasok kerültek nehéz helyzetbe, mert az egyes országok társvasútjainak jegyvizsgálói a vonatokon a saját üzletszabályzatuk alapján és egyedi elbírálási hatáskörükben intézkednek a – bármilyen okból – menetjegy nélkül utazók esetében.

Ezért a magyar vasúttársaság ismét felhívja az érintett utasok figyelmét arra, hogy kizárólag új jegy váltásával lehet megkezdeni a nemzetközi utazást, erre bármely nemzetközi pénztárban lehetőség van.

Előző sztori

Labdarúgás: vezetett, mégis pont nélkül maradt a Szeged 2011

Következő sztori

Az egész Dunántúlra narancsfokú riasztást adott ki az OMSZ