Közélet

Újabb közmunkaprogramok indultak

Újabb közmunkaprogramok indultak

2011. augusztus 15., hétfő
Újabb közmunkaprogramok indultak

Újabb közmunkaprogramokat indított a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkársága hétfőn, Gyöngyöspatán a patakmeder tisztításán, Dombrádon pedig kerékpárút építésén dolgoznak közmunkások nyolc órában - közölte a BM az MTI-vel.

A belügyi tárca a közleményben emlékeztetett arra, hogy a Heves megyei Gyöngyöspatán a korábban már megindult erdőtelepítés mellett megkezdődött a patakmeder tisztítása is. Hétfőtől - négy hónapon át - huszonkét ember végzi négy patak (a Zám-, a Danka-, az Ágói-patak és a Rédei-Nagy-patak) medreinek irtási, kaszálási munkáit, mintegy 15 kilométer hosszon. Itt a közfoglalkoztatottak helyi lakosok, akiknek kiválasztásában a település önkormányzata, a munkaügyi kirendeltség, a helyi kisebbségi önkormányzat és - munkaadóként - a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat vett részt - olvasható a közleményben. Szintén hétfőn kezdtek dolgozni közmunkások a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon, ahol a tiszai gáton épül két kilométer hosszúságú kerékpárút. A 40 millió forintos anyagköltséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozza, a közfoglalkoztatottak bérét a Nemzetgazdasági Minisztérium állja - tették hozzá. A BM múlt pénteken közölte, hogy azok a gyöngyöspatai közmunkások, akik augusztus elsejétől a BM szervezte közmunka-mintaprogramban erdőtelepítés előkészítését végzik, megkapták első fizetésüket. Mint az akkori közleményben megjegyezték, országszerte 7,5 milliárd forint használható fel közmunka-mintaprogramokra. Heves megyén kívül Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében nyolc kistérségben indulnak mezőgazdasági, vízrendészeti, közút-karbantartási közmunka-mintaprogramok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.