/

Újabb közmunkaprogramok indultak

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb közmunkaprogramokat indított a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkársága hétfőn, Gyöngyöspatán a patakmeder tisztításán, Dombrádon pedig kerékpárút építésén dolgoznak közmunkások nyolc órában – közölte a BM az MTI-vel.

A belügyi tárca a közleményben emlékeztetett arra, hogy a Heves megyei Gyöngyöspatán a korábban már megindult erdőtelepítés mellett megkezdődött a patakmeder tisztítása is. Hétfőtől – négy hónapon át – huszonkét ember végzi négy patak (a Zám-, a Danka-, az Ágói-patak és a Rédei-Nagy-patak) medreinek irtási, kaszálási munkáit, mintegy 15 kilométer hosszon. Itt a közfoglalkoztatottak helyi lakosok, akiknek kiválasztásában a település önkormányzata, a munkaügyi kirendeltség, a helyi kisebbségi önkormányzat és – munkaadóként – a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat vett részt – olvasható a közleményben.

Szintén hétfőn kezdtek dolgozni közmunkások a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon, ahol a tiszai gáton épül két kilométer hosszúságú kerékpárút. A 40 millió forintos anyagköltséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozza, a közfoglalkoztatottak bérét a Nemzetgazdasági Minisztérium állja – tették hozzá.

A BM múlt pénteken közölte, hogy azok a gyöngyöspatai közmunkások, akik augusztus elsejétől a BM szervezte közmunka-mintaprogramban erdőtelepítés előkészítését végzik, megkapták első fizetésüket. Mint az akkori közleményben megjegyezték, országszerte 7,5 milliárd forint használható fel közmunka-mintaprogramokra. Heves megyén kívül Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében nyolc kistérségben indulnak mezőgazdasági, vízrendészeti, közút-karbantartási közmunka-mintaprogramok.

Előző sztori

Kajak-kenu: versenyzőinvázió a Liszt Ferenc reptéren

Következő sztori

Műsorújság: a Telin TV keddi műsora