Távozik a határon túliakat támogató Bethlen Gábor alapkezelő vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bethlen Gábor alapkezelő jelenlegi igazgatósága szeptember közepéig látja el feladatát, az ügyintézés folyamatos.

Távozik a Bethlen Gábor alapkezelő éléről Ulicsák Szilárd és az igazgatóság több tagja – erősítette meg az MTI információját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai államtitkársága kedden. „A hír igaz, valóban változás fog bekövetkezni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezetőségében” – olvasható az államtitkárság válaszában. Mint közölték, a jelenlegi igazgatóság szeptember közepéig látja el feladatát, az ügyintézés folyamatos.
Ulicsák Szilárd április közepén került az alap forrásait koordináló alapkezelő zrt. élére, előtte miniszteri biztosként felügyelte a határon túli magyarok támogatáspolitikáját. A Bethlen Gábor Alap a Szülőföld Alap általános jogutódjaként egységesíti a határon túli magyarságnak szánt támogatási rendszert, az erről szóló törvényjavaslatot 2010. december 23-án fogadta el a parlament.
Az alaphoz kapcsolódó Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.-t a Fővárosi Bíróságon április 18-án jegyezték be. Az alapkezelő a határon túli magyarok számára a közigazgatási tárca költségvetésében elkülönített mintegy 13 milliárd forint szétosztásáért felelős.

Default thumbnail
Előző sztori

Szegeddel ismerkedtek a fukusimai diákok

Következő sztori

Tarhonyafesztivál lesz szombaton Tápén

Legutóbbi hasonló cikkek