Bulvár

Szombat délután heves zivatarokkal érkezhet az enyhülés

Szombat délután heves zivatarokkal érkezhet az enyhülés

2011. augusztus 26., péntek
Szombat délután heves zivatarokkal érkezhet az enyhülés

Szombatra is piros színű figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hőség miatt, de az észak-nyugati megyékben már heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján.

Üveges Zoltán

, az OMSZ munkatársa az MTI-nek pénteken elmondta: a csütörtökihez hasonló hőség várható pénteken is. A legmagasabb napi minimumhőmérséklet rekordja már megdőlt, a hajnali órákban Szegeden 24,5 fokot mértek. Az augusztus 26-i rekord mostanáig 23,4 Celsius-fok volt, azt 2007-ben, Siófokon mérték. Szombatra virradó éjjel az országban több helyen csak 23-24 fokig hűl majd le a levegő. Délután viszont már nem kell 38-39 Celsius-fok körüli maximumokra számítani, 30-35 fok várható. A késő délutáni órákban észak-nyugat felől érkezik meg a hidegfront, amelyet hirtelen feltámadó, viharossá fokozódó szél kísérhet. Emellett elsősorban az észak-nyugati országrészben záporok, zivatarok kialakulására is számítani lehet. Az sem zárható ki, hogy a zivatarok térségében akár óránkénti 100 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések lehetnek, illetve nagyobb jégdarabok is hullhatnak. A jelenlegi 24 órás előrejelzés szerint egyelőre Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyét érintően van érvényben citromsárga figyelmeztetés a várható heves zivatarok miatt. Üveges Zoltán elmondta, hogy vasárnap a hőség 25-30 fok közé mérséklődik. Számottevő csapadék nem várható. A friss észak-nyugati szél mellett több órás napsütésre lehet számítani. Ezt követően sem jelentős visszamelegedés, sem további lehűlés, sem számottevő csapadék nem várható. A jövő hét elején sok napsütésre és mérsékelten meleg időre lehet számítani - tette hozzá a meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.