Közélet

Szijjártó szerint a szocialisták továbbra sem értik a világot

Szijjártó szerint a szocialisták továbbra sem értik a világot

2011. augusztus 31., szerda
Szijjártó szerint a szocialisták továbbra sem értik a világot

A miniszterelnök szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc azon kijelentése, hogy nincs európai válság, azt mutatja: a volt kormányfő és a szocialisták továbbra sem értik a világot.

Ez korábban már súlyos károkat okozott Magyarországnak, hiszen 2007-2008-ban a Gyurcsány-kormány "bűnös módon" nem készítette fel az országot a nemzetközi pénzügyi válságra - írta

Szijjártó Péter

az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a volt miniszterelnök aznapi Facebook-bejegyzését kommentálva. Orbán Viktor kormányfő szóvivője idézi

Gyurcsány Ferenc

korábbi szavait, miszerint "a válsághangulatot csupán az ellenzék gerjeszti, sem az utca, sem a hétköznapok nem igazolják ezt vissza. (...) Magyarországra csak áttételesen és viszonylag csekély mértékben hathat a kibontakozó és egyre inkább Európára is átterjedő nemzetközi hitelválság". Szijjártó Péter hozzáteszi, hogy a volt miniszterelnök ezt azelőtt mondta, hogy "Magyarország elsőként szorult rá" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mentőhitelére. "Gyurcsány Ferenc ma is azt állítja, hogy a nemzetközi gazdaságban minden rendben van, miközben egymást érik a válságtanácskozások, minden szakember euróválságról, drámaian növekvő recessziós kockázatokról, a fogyasztói bizalom összeomlásáról beszél" - írta a szóvivő, megjegyezve, hogy Gyurcsány Ferenc ezek szerint nem olvassa a nemzetközi híreket, vagy nem érti azokat. A volt kormányfő a Facebookon azt írta szerdán: "meglehetősen átlátszó, hogy Orbán az európai válságra hivatkozva készíti elő saját megszorító csomagját. Ilyen válság ugyanis nincs. Alacsony a növekedés üteme, ez igaz, de nincs recesszió. Az euróövezet mediterrán országainak jelentős költségvetési gondjaik vannak, de egyelőre képesek finanszírozni hiányaikat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.