Kultúra

Októbertől újra Met-közvetítés a Belvárosi moziban

Októbertől újra Met-közvetítés a Belvárosi moziban

2011. augusztus 15., hétfő
Októbertől újra Met-közvetítés a Belvárosi moziban

Októbertől újra láthat operaközvetítéseket a New York-i Metropolitanből (Met) a szegedi Belvárosi mozi közönsége.

Az októberben kezdődő évadban tizenegy előadás, közte hét új produkció látható majd. A bemutatók közül

Szabó Éva Andrea

, a filmszínház művészeti vezetője az MTI-nek kiemelte

Mozart

Don Giovanniját és

Verdi

Traviatáját. Tavaly kezdte el a Met újszerű rendezéssel és fantasztikus látványvilággal a Wagner-tetralógia bemutatását, a sorozat befejező két darabját, a Siegfriedet és Az istenek alkonyát idén tűzik műsorra. A színpadon többek között olyan világhírű énekesek lépnek fel, mint

Plácido Domingo, Anna Netrebko

vagy

Renée Fleming

. Szegeden komoly hagyományai vannak az operajátszásnak, így érthető, hogy az elmúlt két évad során a New York-i operaközvetítéseknek is kialakult a törzsközönsége - fogalmazott a művészeti vezető. Szabó Éva Andrea hozzátette: a világ egyik leghíresebb operaházának előadásait többnyire a középgeneráció élvezi a HD-minőségű közvetítéseken, de szerencsére a vendégek között szép számmal akadnak fiatalok is. A korábbi előadások közül több is igazi közönségsiker lett: pótszékes teltház előtt ment a 2009-2010-es évad Carmenje vagy a tavalyi Don Carlos. A szegedi Belvárosi mozi a tavalyi évadhoz képest változatlan jegyárakkal várja a közönséget a Metropolitan-közvetítésekre, továbbra is kínálnak kedvezményes árú bérleteket is - közölte Szabó Éva Andrea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.