Női futball: nehéz szezon vár a Szegedi AK-ra és új mesterére

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB II Déli csoportjában tavasszal megszerzett aranyérmet és az NB I-es indulást az edző, Hódi Zsuzsanna váratlan távozása árnyékolta be az élvonalban a hétvégén bemutatkozó Szegedi AK női labdarúgócsapatánál.

Megkezdte NB I-es szezonját a Szegedi AK női labdarúgó-együttese a hétvégén, s mindjárt kezdésnek kőkemény ellenféllel szemben kellett vesztesként elhagyniuk a pályát Szombathelyen, a Viktória 9-0-ra bedarálta Horváth Hannáékat.

Kérdéses, hogy a nagyarányú vereségben mennyire játszhatott szerepet a szegedieket évek óta vezető Hódi Zsuzsanna távozása, aki nem sokkal a bajnoki rajt előtt állt fel a kispadról. “Július végén döntöttem úgy, hogy mennem kell. A hírt nem akartuk nyilvánosságra hozni addig, amíg biztos nem lesz az utódom személye. Úgy érzem elfáradt a kapcsolatunk a csapattal, hosszú ideig dolgoztunk együtt. A lányok nagy részének hozzáállásával nem volt gond a felkészülés kezdetekor, azonban akadt 2-3 játékos, akivel ezúttal már nem sikerült megtalálni az összhangot. Mivel szűkös a keretünk, nem kezdtem tisztogatásba, inkább úgy döntöttem felállok a kispadról, s megadom a lehetőséget másnak, s így a csapategység sem bomlik meg” – mondta el a Szegedi Labdarúgó-utánpótlásért díjat májusban elnyerő vezetőedző, távozásának körülményeit firtató kérdésünkre válaszolva. “Egyelőre egy kis szünetet szeretnék tartani, a magánéletemet és a munkámat előtérbe helyezve, de később lehetséges, hogy megpróbálkozom az utánpótlás-nevelésben fiú csapatoknál. A futsalcsapatban viszont szeretném tovább folytatni játékos-pályafutásomat” – tette hozzá sportszakmai karrierje kapcsán.

Az MTK a BL-ben

Bajnokok Ligája selejtezőtornára Portugáliába utazik azt MTK női labdarúgócsapata a héten, emiatt elmarad a SZAk hazai bemutatkozása a bajnoki címvédő ellen. A kék-fehérek augusztus 11-én (magyar idő szerint) 14 órától előbb a lett Liepajas, majd 13-án 14 órától az izraeli Tel-Aviv, végül 16-án 18 órától a hazai Dezembro ellen lépnek pályára.

A Szegedi AK vezetőedzője Cserenkó Szabolcs, az Első Beton legendás futsalteamjének egykori játékosa lett, aki a női csapat irányítása mellett az UTC-Junior Sport NB I-es U17-es futsalosait is koordinálja a nyártól. “Váratlanul ért a felkérés. Két hete pénteken keresett meg Kékes-Szabó Judit, a SZAK elnökasszonya, és volt két-három napom arra, hogy eldöntsem, vállalom-e. Hosszas gondolkodás után végül egyelőre félévre írtam alá” – közölte megkeresésünkkor az új edző. Mint megtudtuk, a szombathelyi pofon után, most majd’ három hét áll a csapat rendelkezésére, hogy jobban megismerkedjenek az új körülményekkel, hiszen a hétvégi szegedi mérkőzés az MTK portugáliai Bajnokok Ligája selejtezőtornája miatt marad el, azután pedig szünet következik, mert a női válogatottnál is zajlik a felkészülés. “Az augusztus 27-i hétvégén Újpesten játszunk legközelebb, addig van időnk összerázódni. Szerencsére kondicionális problémája nincs a csapatnak – ami ilyenkor nyáron még nagyobb dolognak számít – csak a taktikával és a technikával kell foglalkoznunk” – tudatta Cserenkó Szabolcs.

Így tehát van idő helyrehozni az első fordulóbeli kisiklást, bár kétségtelen tény, hogy a női labdarúgás élvonalában a fővárosi és nyugat-magyarországi klubok sokkal előrébb tartanak a Szegednél, és úgy általában az NB I többi csapatánál. A bajnoki rajt eredményei (Viktória – Szegedi AK 9-0, MTK – UTE 9-0, Astra-Bíró-Kert FC – Nyíregyháza 9-1, Femina – Győr 3-0, FTC – Nagypáli 5-0) elég élesen kirajzolják az erővonalakat, így a szegedi labdarúgó hölgyek elsődleges célja – a várhatóan alsóházi (7-10. helyért) rájátszást követően – a bennmaradás, akár osztályozón történő kiharcolása lehet.

Az mindenképpen pozitív, hogy a csapatból, a korábbi vezetőedzőn kívül más nem távozott, viszont a noilabdarugas.hu információi szerint több új ember is érkezett: Bagdi Csilla, Suhajda Eszter és Hajagos-Tóth Judit a Kiskunfélegyházi Mókusoktól, Fülöp Diána és Lipták Lilla Gyuláról, Gula Eszter Taksonyból, Sasvári Annabella a Székesfehérvár Köfém SC-től, Czene Dorina a Rendőr TE-től, Papp Dorina, Papp Laura és Szabó Kitti pedig újrakezdte pályafutását. Bár a SZAK-Boszorkányok futsalcsapatától tanulmányai miatt várhatóan az ezüstérmes fővárosi Univerzum-Aramisba igazol az U19-es válogatott Horváth Hanna, de nagypályán továbbra is számíthat rá Cserenkó Szabolcs vezetőedző, amennyiben a sorsolás is kedvező.

Default thumbnail
Előző sztori

Páduai Szent Antal katolikus templom, Röszke

Következő sztori

Röszke: az ország déli határa + PANORÁMA, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek