Napos, nyárias idő lesz a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok napsütésre és hétfőig egyre melegebb időre lehet számítani – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-nek.

Jenki Szilvia tájékoztatása szerint pénteken és szombaton különösen az ország déli területein napos időre lehet számítani, északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor vagy zivatar. A maximum hőmérsékletek a sokévi átlagnak megfelelően 24-28 Celsius-fok között alakulhatnak.

Vasárnap és hétfőn is sok napsütésre van kilátás. Vasárnap elsősorban az északi, északkeleti tájakon lehetséges néhol záporeső, zivatar – tette hozzá a meteorológus.

Hétfőig erősödik a nappali felmelegedés. A csúcsértékek ekkor már a 27-32 fokot is elérhetik.

Hétfőn az esti, éjszakai órákban északnyugat felől gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Ennek hatására keddre néhány fokkal visszaesik hőmérséklet, 22-27 fok várható. Emellett többfelé eleredhet a záporeső, és helyenként dörgés, villámlás és erős szél kísérheti.

Szerdán már inkább csak a Dunától keletre fordulhat elő néhol zápor. A hét közepétől csapadék már nem valószínű, általában sok napsütés és újabb felmelegedés várható – mondta Jenki Szilvia.

Előző sztori

Valahol Európában premier a Szabadtérin – parkolási tanácsok

Következő sztori

Fröccsnap és Nemzeti Vágta Ópusztaszeren