Bulvár

Napos, nyárias idő lesz a hétvégén

Napos, nyárias idő lesz a hétvégén

2011. augusztus 12., péntek
Napos, nyárias idő lesz a hétvégén

Sok napsütésre és hétfőig egyre melegebb időre lehet számítani - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-nek.

Jenki Szilvia

tájékoztatása szerint pénteken és szombaton különösen az ország déli területein napos időre lehet számítani, északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor vagy zivatar. A maximum hőmérsékletek a sokévi átlagnak megfelelően 24-28 Celsius-fok között alakulhatnak. Vasárnap és hétfőn is sok napsütésre van kilátás. Vasárnap elsősorban az északi, északkeleti tájakon lehetséges néhol záporeső, zivatar - tette hozzá a meteorológus. Hétfőig erősödik a nappali felmelegedés. A csúcsértékek ekkor már a 27-32 fokot is elérhetik. Hétfőn az esti, éjszakai órákban északnyugat felől gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Ennek hatására keddre néhány fokkal visszaesik hőmérséklet, 22-27 fok várható. Emellett többfelé eleredhet a záporeső, és helyenként dörgés, villámlás és erős szél kísérheti. Szerdán már inkább csak a Dunától keletre fordulhat elő néhol zápor. A hét közepétől csapadék már nem valószínű, általában sok napsütés és újabb felmelegedés várható - mondta Jenki Szilvia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.