Gazdaság

Mintegy 7 ezer tonna magyar dinnyét vásárolt a Tesco

Mintegy 7 ezer tonna magyar dinnyét vásárolt a Tesco

2011. augusztus 10., szerda
Mintegy 7 ezer tonna magyar dinnyét vásárolt a Tesco

A Tesco-Global Áruházak Zrt. nemcsak a magyarországi üzletei számára vásárol magyar dinnyét, hanem a közép-európai piacaira is jelentős mennyiségben szállít a magyar görögdinnyéből - közölte a társaság szerdán az MTI-vel, hozzátéve: ezen a héten pedig elindult a magyar gyümölcs promóciója a vállalat lengyelországi áruházaiban.

A cseh, szlovák és lengyel Tesco áruházak vásárlói számára eddig 2.700 tonna dinnyét vásárolt az áruházlánc. Ezen a héten speciális promóció indul a vállalat lengyelországi üzleteiben, így további 500 tonna kerül a magyar gyümölcsből a polcokra. Eddig az áruházlánc mintegy 7.000 tonna magyar dinnyét vásárolt eddig idén - és ez a mennyiség várhatóan még növekedni fog, amíg tart a gyümölcs szezonja - ezzel segítve az ágazat értékesítési gondjainak megoldását. Az áruházlánc és a Magyar Dinnyeszövetség közös promóciója a múlt héten ért véget, több mázsányi hazai dinnyét osztottak szét kóstolóként a vásárlók között. A Magyar Dinnyeszövetséggel kialakított együttműködés keretében a Tesco 20 magyarországi nagyáruházában népszerűsítették a magyar görög dinnyét. A Tesco továbbra is nyitott a magyar agrárgazdaság értékesítési kihívásainak megoldását célzó együttműködésre - közölte a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.