Labdarúgás: továbbjutott a kupában a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar kupa országos főtábláján a Békés megyei I. osztályú Békéscsabai MÁV SE otthonában győzött a Buchholcz-legénység.

A tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is Békés megyében kezdte meg kupamenetelését az NB III-as szegedi csapat. Akkor a Tótkomlóst ütötték ki Beretka Péterék, ezúttal egy megye I-es békéscsabai alakulatot sodort útjukba Fortuna. A felkészülési időszakban remek formát mutatott, az utóbbi hetekben jelentősen átalakult, megfiatalított kék-feketék megizzadtak ugyan, de behúzták a derbit, így ők várhatják a – jövő hétvégén esedékes – következő forduló sorsolását.

Az első félidőben a betömörülő hazaiak játékának nem találta az ellenszerét a Volán, nem esett gól. A fordulást követően Kéri Tamást második sárgával kiállította a bíró, azaz nehéz helyzetbe kerültek a vendégek. Az emberelőny felbátorította a csabaiakat, akik nagy vehemenciával indítottak rohamokat. Ezt kihasználva végre gyors kontrákat vezethettek a látogatók, egy ilyen végén a Makóról igazolt Faragó Bence tanárian passzolt a kapus mellett a hosszúba; 0-1. Nem sokkal a vége előtt egyenlítést eredményeztek a Békés megyei erőfeszítések: egy szöglet után Szarka Zoltán juttatta Czirják Tamás hálójába a bőrt; 1-1. Talán már mindenki a hosszabbításra készült, kivéve Szabó Attila és Buzási Péter. Előbb a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről tekert középre, a békéscsabai származású volános társa pedig a portást megelőzve bólintott a kapu közepébe; 1-2!

A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájának 1. fordulójában:

Békéscsabai MÁV SE – Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-0). Békéscsaba, vezette: Puskás Zoltán.
Békéscsabai MÁV: Pluhár – Hrabovszki, Dohányos (Braun Á. 76′), Viczián, Bíró, Potocska P. (Kóródi 65′), Szarka, Potocska T., Balogh, Nyéki, Takács (Tóth 78′). Vezetőedző: Braun Attila.
Szeged: Czirják – Pénzváltó (Dargó 50′), Vida, Szabó A., Grünvald, Kéri, Buzási, Mucsi, Faragó, Rácz (Boldizsár 68′), Bozovic (Veréb 91′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Szarka (83′), illetve Faragó (73′), Buzási (89′)
Kiállítva: Kéri (65′)

Buchholcz Gábor: “Igazából a kiállítást követően futballoztunk ma jól, mikor az ellenfél végre kinyílt. Az első félidőben fiatal csapatom türelmetlenül játszott, nem járattuk a labdát, hanem össze-vissza ívelgettünk, mindenféle eredmény nélkül. A fordulást követően, különösképpen emberhátrányban, összekaptuk magunkat, száz százalékon pörögtünk, ennek köszönhetően sikerült felülmúlnunk a jól szervezett, rendkívül harcos és lelkes békéscsabaiakat.”

Előző sztori

Női futball: nem bírt a SZAK az ezüstérmessel a rajton

Következő sztori

Labdarúgás: az UTC nyerte a Szőreg elleni csatát