Sport

Labdarúgás: továbbjutott a kupában a Volán

Labdarúgás: továbbjutott a kupában a Volán

2011. augusztus 6., szombat
Labdarúgás: továbbjutott a kupában a Volán

A magyar kupa országos főtábláján a Békés megyei I. osztályú Békéscsabai MÁV SE otthonában győzött a Buchholcz-legénység.

A tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is Békés megyében kezdte meg kupamenetelését az NB III-as szegedi csapat. Akkor a Tótkomlóst ütötték ki Beretka Péterék, ezúttal egy megye I-es békéscsabai alakulatot sodort útjukba Fortuna. A felkészülési időszakban remek formát mutatott, az utóbbi hetekben jelentősen átalakult, megfiatalított kék-feketék megizzadtak ugyan, de behúzták a derbit, így ők várhatják a - jövő hétvégén esedékes - következő forduló sorsolását. Az első félidőben a betömörülő hazaiak játékának nem találta az ellenszerét a Volán, nem esett gól. A fordulást követően

Kéri Tamást

második sárgával kiállította a bíró, azaz nehéz helyzetbe kerültek a vendégek. Az emberelőny felbátorította a csabaiakat, akik nagy vehemenciával indítottak rohamokat. Ezt kihasználva végre gyors kontrákat vezethettek a látogatók, egy ilyen végén a Makóról igazolt

Faragó Bence

tanárian passzolt a kapus mellett a hosszúba; 0-1. Nem sokkal a vége előtt egyenlítést eredményeztek a Békés megyei erőfeszítések: egy szöglet után

Szarka Zoltán

juttatta

Czirják Tamás

hálójába a bőrt; 1-1. Talán már mindenki a hosszabbításra készült, kivéve

Szabó Attila

és

Buzási Péter.

Előbb a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről tekert középre, a békéscsabai származású volános társa pedig a portást megelőzve bólintott a kapu közepébe; 1-2!

A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájának 1. fordulójában:

Békéscsabai MÁV SE - Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-0).

Békéscsaba, vezette: Puskás Zoltán.

Békéscsabai MÁV:

Pluhár - Hrabovszki, Dohányos (Braun Á. 76'), Viczián, Bíró, Potocska P. (Kóródi 65'), Szarka, Potocska T., Balogh, Nyéki, Takács (Tóth 78'). Vezetőedző: Braun Attila.

Szeged:

Czirják - Pénzváltó (Dargó 50'), Vida, Szabó A., Grünvald, Kéri, Buzási, Mucsi, Faragó, Rácz (Boldizsár 68'), Bozovic (Veréb 91'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Szarka (83'), illetve Faragó (73'), Buzási (89')

Kiállítva:

Kéri (65') Buchholcz Gábor:

"Igazából a kiállítást követően futballoztunk ma jól, mikor az ellenfél végre kinyílt. Az első félidőben fiatal csapatom türelmetlenül játszott, nem járattuk a labdát, hanem össze-vissza ívelgettünk, mindenféle eredmény nélkül. A fordulást követően, különösképpen emberhátrányban, összekaptuk magunkat, száz százalékon pörögtünk, ennek köszönhetően sikerült felülmúlnunk a jól szervezett, rendkívül harcos és lelkes békéscsabaiakat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.