Sport

Labdarúgás: fáradtan is győzött a Szeged 2011 + FOTÓK

Labdarúgás: fáradtan is győzött a Szeged 2011 + FOTÓK

2011. augusztus 2., kedd
Labdarúgás: fáradtan is győzött a Szeged 2011 + FOTÓK

Az egyhetes gyulai edzőtábort követően Kiskundorozsmán vívott edzőmeccset a Szeged 2011 együttese. Az NB II-es szegediek helyenként jó játékkal verték a Dorozsmát.

A Szeged 2011 formálódó alakulata még csak második felkészülési összecsapásán lépett pályára. A

Kolozsvári János, Takács László

duó által irányított Tisza-partiak múlt héten a gyulai akadémia U19-es korosztálya ellen gyakoroltak először (9-1), a szombatra tervezett szabadkígyósi fellépésük azonban az özönvízszerű esőzés áldozatául esett. Hazatérve ezen a héten három találkozó is szerepel Bernáth Péterék programjában, akik kedden Dorozsmán a megyei I. osztályú Kiskundorozsmai ESK ellen vették föl a harcot. A több helyzetet kidolgozó magasabb osztályú csapat végig irányította a kilencven percet, s magabiztosan diadalmaskodott hét gólt szerezve. Ma délután tettük közzé: friss hír az NB II-es gárda háza tájáról, hogy leigazolják az 1989-es születésű szerb középső védőt,

Aleksandar Lanistanint

, valamint ugyancsak szerződtetik az 1986-ban született csatárt,

Bubori Kornélt

. Lanistanin legutóbb a szerb harmadik vonal vajdasági ligájában szereplő FK Sloboda Novi Kozarci (Torontáltószeg) játékosa volt. Bubori 2007-ig Szegeden futballozott, utoljára az NB III-as Tisza Volán SC-ben. A BKV Előrén, a Jászberény, a Cegléden és a REAC-on keresztül vezetett vissza az útja. Mindketten be is mutatkoztak egyébként kedden. A Szeged 2011 csütörtökön 18 órai kezdettel ugyancsak Dorozsmán a megye I-es Tápéval csap össze, majd szombaton délelőtt a romániai UTA Araddal néz farkasszemet.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Kiskundorozsmai ESK - Szeged 2011 0-7 (0-4).

Kiskundorozsma, vezette: Bakó.

Szeged 2011:

Czirbus – Laczkó J., Lanistanin, Tóth I., Radnai – Magyar Gy., Batik B., Puskás Cs. – Brinszky – Kazi, Bernáth. Játszottak még: Trepák, Gellér, Podonyi, Vágó A., Puhalak, Gahwagi, Kulacsik, Reyes Bryan, Bubori. Edzők: Kolozsvári János, Takács László.

Gólszerzők:

Bernáth 2, Kulacsik, Gahwagi, Puhalak, Puskás, Batik B. Kolozsvári János vezetőedző:

"A mérkőzés elérte célját. Azért keresünk most könnyebb ellenfeleket, mert a komoly terheléstől fáradtak a játékosok, nem pörög úgy a lábuk, ahogyan kellene. Gondolkodásban és játékban is lassúak vagyunk még, de ez a felkészülésnek ezen szakaszában természetesen is. Sokan ismeretlenek is még egymásnak, kialakulóban van a csapat. Azon dolgozunk, hogy a bajnokság kezdetére összecsiszolódjunk. Pozitívum, hogy rengeteg ziccert alakítottunk ki, ugyanakkor elöl és hátul is követtünk el hibákat. A két most bemutatkozó játékos közül Bubori Kornélon még érződik a sérülés miatti elmaradás, a szerb Aleksandar Lanistanin játéka viszont nagyon tetszett, fizikálisan és mentálisan is rendkívül erős a srác."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.