Labdarúgás: egypontos FK-látogatás Fábiánsebestyénben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas döntetlent játszott az FK 1899 Szeged a megye második vonalában a hétvégén. Az első félidőben a hazaiak fordíthattak volna a meccs kimenetelén, a végjátékban pedig a szegediek, végül azonban maradt a pontosztozkodás.

Szép környezetben, jól előkészített pályán játszotta első mérkőzését a tavaly az alsóházi rájátszásban szereplő Fábiánsebestyénnel az FK. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat kivárásra rendezkedett be, majd a félidő derekán Hüvös mester támadóbb szerkezetre váltott, aminek hamarosan meg is lett az eredménye: egy 30 méteres szabadrúgás megpattant a sorfalon, és a kapus feje felett a hálóba vágódott (0-1). A gólt egy újabb, korábbi szegedi élcsapatban játszó visszatérő, a debütáns Krausz Márton szerezte. Pompás bemutatkozás!

Sajnos a szegediek az első félidőben ezzel le is tudták a focit, a hazaik pedig köszönték a lehetőséget, és egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után egy szintén megpattanó lövésből egyenlítettek (1-1), sőt a hátralévő percekben a vezetést is átvehették volna.

A második játékrész első fele kevésbé volt látványos, a 60. perctől azonban megélénkült a meccs, és sorra jöttek a vendéghelyzetek. Az utolsó negyedóra pedig már csak arról szólt, hogy bepréseli-e a győztes gólt a Szeged, vagy marad az iksz. Ezen a napon azonban semmi nem jött össze: sem Turján, sem Dóra nem talált be helyzetéből, Kurucsai lábában pedig ottmaradt a meccslabda, így végül pontosztozkodás született. Összességében egy jó meccset láthatott a kilátogató 80-100 néző, egy kifejezetten izgalmas második félidővel.

Labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 2. forduló:

Fábiánsebestyén KSC – FK 1899 Szeged 1-1 (1-1). Fábiánsebestyén. Vezette: Dósa.
Fábiánsebestyén: Bihari – Kabai, Felföldi, Harkai, Tóth, Györgyi, Borák (Iván 80′), Skorka, Banka S (Banka R. 46′), Nagy, Horváth (Banka N 80′). Vezetőedző: Nagy István.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Fodor I., Gonda, Turján, Dervaderics, Balogh (Kurucsai 55′), Lednitzky (Kálmán 46′), Nagy (Meszes 75′), Herczeg, Krausz, Dóra. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Györgyi 39′, ill. Krausz 36′
Sárga lap: Harkai, ill. Dervaderics, Herczeg.

Hüvös Gábor: “A múlt heti biztos győzelem magabiztossá tette a társaságot, kevésbé vettük komolyan az ellenfelet, ez a hozzáállás az első félidőben egy kiegyenlített játékot hozott. A második játékrészben már meglátszódott a két csapat közti különbség, mi irányítottuk a meccset, sok helyzetet alakítottuk ki, három-négy kapufa és több ziccer jellemezte a támadójátékunkat, de ezek a lehetőségek kimaradtak. Örömteli volt látni a fábiánsebestyéni létesítményt: rendezett, kulturált körülmények, szimpatikus ellenfél. Köszönöm a nagyszámú szurkolócsapatnak, hogy elkísértek minket! Szerdán a Tanárképző ellen bepótoljuk a gólokat!”

Default thumbnail
Előző sztori

Női futball: SZAK-vereség Újpesten + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: nem bírt egymással a Dorozsma és a Csongrád + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek

Az Országútak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…