Sport

Labdarúgás: Kulacsik-góllal nyert Csabán a Szeged 2011

Labdarúgás: Kulacsik-góllal nyert Csabán a Szeged 2011

2011. augusztus 13., szombat
Labdarúgás: Kulacsik-góllal nyert Csabán a Szeged 2011

Győzelemmel zárta történetének első tétmérkőzését a Szeged 2011. A kék-feketék a szó szoros értelmében kiizzadták a sikert a Békéscsabai Jamina vendégeként, így a magyar kupa 3. fordulójában folytathatják.

Labdarúgó magyar kupa 2. forduló:

Békéscsabai Jamina SE - Szeged 2011 0-1 (0-0).

Békéscsaba, 300 néző, vezette: Mozsár Gergely.

Békéscsabai Jamina SE:

Vastagh - Tóth T., Tóth-Kovács, Ulrich, Sipka, Varga A. (Dowidat 68'; Pájer 83'), Hidvégi, Nyúl, Ursz, Göblyös, Szenti. Vezetőedző: Kiss János.

Szeged 2011:

Czirbus - Laczkó, Magyar, Gellér, Radnai - Kulacsik, Batik B., Brinszky, Varga I. - Kazi (Vágó A. 46'), Bernáth. Edzők: Kolozsvári János, Takács László.

Gólszerző:

Kulacsik (83') Kolozsvári János:

"Újra beigazolódott, hogy támadni nehezebb, mint védekezni. A visszahúzódó hazaiak ellen nem találtuk a ritmust. Az utolsó passzokba belehibáztunk, a beadások pontatlanok voltak, a ziccereket sorra elrontottuk. Játékunk egyre inkább görcsös erőlködésbe csapott át. Szerencsére a végén sikerült betalálnunk, s a lényeg, hogy megszületett a győzelem. Ettől függetlenül világosan látszik, van még hová fejlődnünk. Rengeteg munka vár ránk a következő napokban, hetekben."

90. perc:

Vége a meccsnek!

Megvan a továbbjutás, s ez minden, amit ezzel a meccsel kapcsolatban érdemes kiemelni. A bajnoki rajtig hátralévő egy hétben rengeteget kell még javulnia a Szeged 2011-nek, hiszen az NB I-ből kipottyant Szolnoki MÁV FC, a jövő vasárnapi ellenfél ereje aligha hasonlítható a most a kupából kiejtett Békéscsabai Jamináéhoz. Ettől függetlenül dicséret illeti a szegedi srácokat, akik a csapat Szeged 2011 történetének első tétmeccsét sikerrel abszolválták!

86. perc:

Békéscsabai próbálkozások a végén, nem adták föl Urszék, meleg percek várnak a szegediekre. Több hazai lövés is a vendégvédőkben akadt el.

83. perc:

GÓÓÓL!

Szó sincs itt ráadásról, végre megvan a vezetés! Bernáth érdemei elvitathatatlanok, ő csinálta meg a helyzetet. Lövését még menteni tudta Vastagh, ám az érkező Kulacsik Tamás közvetlen közelről nem hibázott;

0-1!

Közben a csere cseréje: Dowidat megsérült, Pájer Tamás érkezett a hajrára.

80. perc:

Fáradnak a csapatok, egyre inkább szétszakad a pálya, ezáltal mindkét kapu veszélyben forgott pár alkalommal. Brinszky 45 méterről szúrt rá egy szabadrúgást, a hazai portás kiejtette a lasztit, de nem volt érkező. Majd Radnai György 14 méterről tüzelt, lökete a kapufa külső éléről pattant tovább. Néhány centi hiányzott a vezető találathoz! Közelítünk a hosszabbításhoz...

74. perc:

Újra Vágó Andor ígéretes megmozdulásairól számolhatunk be. Sajnos a csatár mindig kicsit túlcselezte magát, rossz megoldásokat választott az utolsó pillanatban. A remekül játszó Radnai is veszélyesen tekert középre, de szögletre mentettek a védők. Egyre nyomasztóbb a Szeged fölénye. Hazai részről mindösszesen egy lesre futással végződő kontrát említhetünk.

70. perc:

Megtörtént az első hazai csere: Varga Attila helyére Dowidat Henrik érkezett. Újra a Szeged vette a kezdeményezést, Vágó Andor igen aktív, kétszer is veszélyeztetett, ám lövései elkerülték a kaput.

65. perc:

Szegedi fölényt követően kicsit kiegyenlítődött a játék az utóbbi időszakban. Az iram a meleg ellenére továbbra is nagy. Nagyon hiányzik a gól!

59. perc:

Két hatalmas helyzet maradt ki a hazai kapu előtt! Előbb Magyar György zseniális indítása szállt a védők mögé, Varga Istváné lett a labda, életerős lövését bravúrral spárgázta ki Vastagh. Pár pillanattal később szinte lekopírozták az előző akciót a vendégek, ám most Kulacsik szúrta rá. A portás azonban újra a helyén volt!

54. perc:

Biztató perceken vagyunk túl, hiszen játékban feljavult a Szeged. Lehetőségek is adódtak a látogatók előtt. Vágó Andor lövése sajnos keresztbe elsuhant, míg azt követően gyanús körülmények között húzták le Bernáthot a büntetőterületen belül, de néma maradt a síp.

50. perc:

Az első nagy lehetőség akár tetszik, akár nem, a hazaiak előtt adódott. Egy jobb oldali beadás éppen csak elzúgott Göblyös előtt, a berobbanó támadó óriási helyzetben volt. A mieink részéről Kulacsik kavargatott, de végül elválasztották a labdától.

46. perc:

A Jamina kezdte a második félidőt. 0-0-ra állnak a felek, s a látottak alapján elmondható: a Szegedtől sokkal több kell a továbbjutás kivívásához! A szünetben cseréltek is a vendégek: Vágó Andor állt be Kazi László helyett.

Szünet.

45. perc:

Vége az első félidőnek, gól nem esett, szusszannak a srácok!

42. perc:

Igazi kupahangulat Békéscsabán! A megye I-es hazaiak elszántan küzdenek azért, hogy meglepetést okozzanak. Foggal-körömmel védik kapujukat, eddig eredményesen. Helyzet nélkül mezőnyjátékkal csordogálnak a percek.

38. perc:

Közeledve a szünethez néhány érthetetlen bírói ítélet paprikázza a kedélyeket. Parázs lett a csata, hatalmas a harc mezőnyben.

34. perc:

Egy Brinszky-szabadrúgás halt el a sorfalban. A mezőnyfölény ellenére most nincs benne a gól a játékban, a vártnál kevesebb helyzetet alakított ki eddig az NB II-es alakulat.

30. perc:

Helyzet itt, helyzet ott! Előbb a békéscsabai Göblyös Sándor próbálkozott egy kontra végén, de csúnyán fölé lőtt. Erre válaszul Bernáth Péter lépett ki, a tizenhatoson belül azonban kisodródott, s balról keresztbe vágta a kapu előtt a labdát.

24. perc:

Túl az első félidő felén elmondható, hogy bár határozott a vendégek fölénye, a csabaiak lelkes védekezésükkel őrzik a gól nélküli döntetlent. Az első nyílt színi tapsot egy szegedi futballista, Kulacsik Tamás kapta. Az ellenfél térfelének közepéről gyönyörűen indult, maga elé pörgette a bogyót, lendületből négy védő mellett húzott el, majd tüzelt. Vastagh kapus résen volt, nagy bravúrral ütötte a léc fölé a lasztit. Nem sok hiányzott a vezetéshez!

19. perc:

Egy szép kombináció halt el az utolsó pillanatba. Brinszky Bernáthoz tette, aki Vargát ugratta volna ki. Sajnos a szélső ezúttal nem értette meg a szándékot, így odalett a lehetőség. A védelemmel kapcsolatban érdemes kiemelni, rendkívüli magabiztosságot sugároz a Gellér Gábor, Magyar György által alkotott belső páros.

13. perc:

Az utóbbi percekben kapkodóvá vált a játék, érdemleges helyzetet a sok pontatlanság miatt nem tudtak kialakítani a csapatok. Érdemes megemlíteni, a valóban gyönyörű pálya egy kicsit kicsinek tűnik, így a behúzódó vendéglátók ellen viszonylag kevés tere marad a támadásszervezésre a Szegednek. Egy szórványos ellenakciót is láthattunk, szabálytalanság árán állítottuk meg a középpályán.

8. perc:

Továbbra is vendégek uralják a mérkőzést, a Jamina visszahúzódott, kontrákra aspirál. A nagy kedvvel játszó Brinszky kerülhetett volna helyzetbe, de a tizenhatos környékén felszedték az "ütőjét". A szabadrúgásból nem lett semmi, ahogy ebben a pillanatban az ugyancsak "Bringa" által 32-33 méterről felívelt pontrúgást követően is kibólintották a lasztit.

4. perc:

Nagy iramban indult a meccs, Varga István vétette magát észre néhány lendületes elfutással, beadásait azonban hatástalanították a csabai védők.

1. perc:

A hazai együttes világoskék felsőben, sötétkék nadrágban és sportszárban játszik, a szegediek a dómos logóval ellátott, kék-fekete keresztcsíkos fehér szerelésben futottak ki a pályára. A vendégek kezdték a találkozót.

A meccs előtt:

16.55:

Egy kertvárosi részben kiváló pálya várta a gárdákat, tökéletes a gyepszőnyeg.

16.45:

Hamarosan kezdődik a magyar kupa 2. fordulójának mérkőzése Békéscsabán. Nem lesz egyszerű dolga a Szeged 2011-nek, hiszen több játékosa is sérült, mások játékengedélyét még nem sikerült elintézni, s összességében is csak négy hete készül együtt az NB II-es gárda kerete. A hazai alakulat ugyan csak megye I-es, ám több korábbi NB II-es csabai futballista is szerelést húz a Jaminában. Kiss János tanítványai múlt héten a Csanádpalotát búcsúztatták egy idegenbeli 1-0-lal, már csak a Csongrád megyei csapatok becsülete miatt is nyerniük kell Bernáth Péteréknek! Beharangozó írásunkat

ide kattintva

olvashatják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.