Labdarúgás: az UTC nyerte a Szőreg elleni csatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben Szőregen a katonai hagyományőrzők javában készültek a 162 évvel ezelőtti csata felidézésére, a helyi labdarúgók a Kertész utcában küzdöttek, ám nem jártak sikerrel.

Két döntetlent követően végre győzelemnek is örülhettek az Ujszegedi TC drukkerei így a nyári felkészülési időszak vége felé. Negyedik edzőmeccsét játszotta szombaton a Pálfy-legénység, mely korábban a Volán U19-eseit két vállra tudta ugyan fektetni, ám aztán a Tápé és az Üllés ellen is csak ikszre futotta erejéből. A megyei I. osztályú bajnokság két hét múlva esedékes rajtjára “élesítő” gárda ezúttal háromszor harmincperces találkozót vívott meg – sikerrel – a megye II-es Szőreggel szemben.

A hazai csapat (melyben immár csak a nyaralását töltő Péczely Csaba és Joó György nem volt hadra fogható) az első két felvonásban egyértelműen ellenfele fölé nőtt, ziccerek sorát dolgozta ki, s ezek közül hármat értékesíteni is tudott. Az utolsó játékrészre több helyen is változtatott Pálfy Zoltán vezetőedző, az ebből kialakuló zavarodottságot pedig kihasználták a vendégek, akik két góllal büntettek. Mindettől függetlenül az UTC győzelme nem forgott veszélyben.

Az újszegediek szerdán a megyei II. osztály újoncánál, a Sándorfalva II.-nél vendégeskednek. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Ujszegedi TC – Szőregi RSE 3-2. Újszeged, Kertész utca.
UTC: Béry – Tóth Gy., Gonda, Szántó, Farkas Sz., Csúri, Balogh, Szabó L., Bokányi, Domonkos, Vékes. Játszottak még: Nagy K. (kapus), Bujdosó, Laudisz, Jaksa, Kovács S, Farkas A., Molnár. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Szabó L., Kovács S., Bokányi, illetve Móra, Tóth Tamás

Pálfy Zoltán: “Az első hatvan perccel elégedett vagyok, akkor igen jól muzsikáltunk. Ebben a periódusban azokat játszattam, akik valószínűleg – egy-két változással – a bajnokságban is az alapcsapatot alkothatják. A harmadik harmadra vetettem be azokat, akik eddig kevesebbet edzettek, később kapcsolódtak be a munkába. Ekkor kicsit megzavarodtunk, kaptunk két gólt, ám aztán rendeztük sorainkat, s magabiztosan nyertünk. Sajnos a helyzetkihasználásunkkal továbbra is problémák vannak, nyolc-tíz százszázalékos ziccerünk volt, ezekből keveset rúgtunk be. Kicsit tompa most a társaság, de még két hét áll rendelkezésünkre a frissítésre, ezen fogunk dolgozni.”

Előző sztori

Labdarúgás: továbbjutott a kupában a Volán

Következő sztori

Túl sok a méhészet Magyarországon