Kosárlabda: régi-új arcokkal az NB I/B-ben a lányok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Hosszas huzavona után augusztusban eldőlt, hogy az NB I/B-nek is nevezett amatőr bajnokságban indul el a szegedi női kosárlabdacsapat. A klubnál régi arcok tűntek fel, miközben kilenc korábbi játékos távozott.

Híre-hamva sincs már a Tisza-parti együttesnél a tavalyi fix kezdőötösnek, hiszen még a nyár beköszönte előtt távoztak a légiósok – Olena Zserzserunova, Marina Szazonenko és Iva RoglicLaczi Edit sérüléséből felépülve, párját, Katzirz Dávidot követve ugyancsak elment, Rasheed Rita pedig a bombasztikus erősítésbe kezdő Győrhöz igazolt. Őt később Laklóth Anna is követte a zöld-fehérekhez, a további csereemberek közül pedig Farkasinszki Orsolya az újonc Diósgyőrt, Fejes Réka a Szekszárdot, Békefi Beatrix pedig a Kecskemétet erősíti ősztől.

A Mediteam Zrt. mint névadó szponzor távozása június elején végül odavezetett, hogy bár a klubot üzemeltető Szeviép-Szeged Női Kosárlabda Kft. végül át tudta ütemezni korábbi tartozásait egykori játékosai felé, ám végül mégsem vállalta az NB I/A-s indulást, így a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban, avagy az NB I/B Keleti csoportjában vág neki a 2011-2012-es idénynek.

no images were found

A távozók nagy száma ellenére azonban alakul az új keret. “Augusztus második hetében kezdtük a felkészülést. Visszatért csapatunkhoz Ceglédről a rutinos Pungor Krisztina, a BSE-ből Tóth Cecília, valamint a tavaly a B csoportban játszó, korábbi ceglédi játékosom, Rajnai Zsuzsanna, továbbá újra együttesünket erősíti Fürész Emőke is, aki a héten kezdte meg a munkát. A játékosállományunk azonban nagyon szegényes” – tudtuk meg Mészárosné Kovács Andrea vezetőedzőtől.

Az említett kosarashölgyek fogják alkotni a gárda magját, köréjük pedig juniorjátékosok csatlakoznak, jóllehet, ők jelenleg mindössze négyen vannak, miután a legutóbb a Hepp-kupán komolyabb játéklehetőséghez jutó Kecskés Fanni Olaszországba távozott.

A csapat helyzete tehát továbbra sem könnyű, egyelőre még a név sem ismert pontosan, hiszen Szeviép-Szeged nem lehet a korábbi névadószponzor csődje miatt, a Mediteam pedig felbontotta az együttműködést. Ilyen esetben általában az utánpótláscsapat neve jöhetne szóba – Szegedi Kosárlabda Egylet -, de e tekintetben még nem született döntés. “Folyamatosan dolgozunk, utánpótlást építünk” – mondta a vezetőedző, s valóban, nagyon sok munka vár még a szegedi női kosarasokra a versenykiírás szerinti szeptember 15-i B csoportos rajtig.

no images were found

Előző sztori

Még az orvostanhallgatók is a szökőkútban hűsöltek + VIDEÓ, FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: Mezőkövesden javítana a Szeged 2011