Sport

Kosárlabda: lassan(?) elfogy a szegedi női csapat

Kosárlabda: lassan(?) elfogy a szegedi női csapat

2011. augusztus 11., csütörtök
Kosárlabda: lassan(?) elfogy a szegedi női csapat

A szövetség múlt héten végül jogilag rendben találta a szegedi női kosárlabdacsapat nevezését az NB I/A csoportjába, azonban újabb két játékosról derült ki, hogy távozik a klubtól.

A csapatot üzemeltető Szeviép-Szeged Női Kosárlabda Kft. ugyan rendezte adósságát a Magyar Kosárlabdázók országos Szövetsége és a kifizetetlen egykori játékosok irányában, ami után jogilag rendben találta a csapat nevezését az NB I/A csoportjára a legfőbb grémium, azonban lassacskán nem marad játékos, aki pályára lépjen, ha az együttes el is tud indulni az első vonalban. Ugyanis az előző szezonban két tizedmásodperc híján dobogós alakulat tavaszi fix kezdőötöse már távozott (előbb a légiósok mentek el,

Olena Zserzserunova, Marina Szazonenko

és

Iva Roglic

, majd Győrbe igazolt a két válogatott, előbb

Rasheed Rita

, majd legutóbb

Laklóth Anna

), korábban már kiderült, hogy az idényben sérült

Laczi Edit

sem Szegeden folytatja felépülése után, most pedig a kispad is elillanni látszik.

Farkasinszki Orsolya

nem rég Diósgyőrbe szerződött, az amatőr bajnokságban (NB I/B) szereplő

Kecskemét

, valamint az élvonalbeli

Szekszárd

honlapjai pedig arról ad hírt, hogy

Békefi Beatrix

az előbbinél,

Fejes Réka

az utóbbinál folytatja. "A váltás okaként Mészárosné Kovács Andrea edző személyét és a Tisza-parti rendezetlen viszonyokat említette a hármas-négyes posztokon bevethető játékos" - olvasható az Atomerőmű oldalán Fejes Rékával kapcsolatban. "Még szeretnénk meggyőződni, hogy szakmai és gazdasági szempontból tudja-e a klub vállalni azt a színvonalat, ami az A csoporthoz szükséges, vagyis rendelkezésre áll-e megfelelő játékosállomány és elegendő pénz" - mondta el még pénteken a SZEGEDma.hu-nak

Sterbenz Tamás

, a szövetség főtitkára, aki jelenleg már a kínai Sencsen városában tartózkodik a 26. Nyári Universiadén, a magyar férfi kosárcsapat sportági vezetőjeként. Domokos Mihály ügyvezető igazgató korábban úgy nyilatkozott, augusztus 15-ig kell nyilatkoznia a klubnak a szövetség felé, hogy jogilag érvényes nevezésükkel melyik bajnokságban kívánnak elindulni. "Legvégső esetben marad a B csoport" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.