Kosárlabda: Ivosev remek szezonra számít a Szedeákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról hétfő reggel már beszámoltunk, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata újabb szerb légióst igazolt Nebojsa Dukics mellé. A 21 éves, 204 centiméter magas Tomiszlav Ivosevnek nem ismeretlen Szeged, és remek évre számít a Tisza-parton.
– Hogyan került Szegedre? Aligha lehet ismeretlen önnek a város, hiszen korábban már járt itt…

– Örülök, hogy itt lehetek Szegeden. Így van, tavaly már valóban jártam itt próbajátékon, és már akkor is elnyerte a tetszésemet a város és a csapat. Az eddigi klubomtól, a szerb másodosztályban szereplő Vojvodinától nem akartak elengedni, nagyon sok probléma volt a papírokkal. Egyszerűen nem adták ki az átigazolási okmányaimat. Szerencsére ezeket végül, hosszas küzdelmek árán sikerült elintézni, így most végre itt lehetek, aminek – ismét csak hangsúlyozni tudom – nagyon örülök. A szerződésemet még nem írtam alá, de erre a héten sor fog kerülni, apróbb részletkérdéseket kell még tisztáznunk.

– Nebojsa Dukiccsal jól ismerik egymást, hiszen egyazon klubnál nevelkedtek. Nyilván nála is érdeklődött a Szedeákról.

Nebojsával szinte mindennapos kapcsolatban voltunk az egész elmúlt szezon folyamán. Nagyon sokat mesélt szegedi élményeiről és az SZTE-Szedeák csapatáról. Többször is említette, milyen jó a viszonya az itteni csapattársakkal – kétségtelen tény, ez is hatással volt arra, hogy Szegedre szerződhetek.

– Mennyire ismeri a magyar kosárlabdát és a magyar bajnokságot, figyelemmel követte-e az elmúlt időszakban a nemzetközi porondon a magyar szereplést?

– Összehasonlítani biztosan nem tudnám a szerb másodosztályt és a magyar élvonalat, már csak azért sem, mert a magyar bajnokságot közelről nem ismerem, hiszen nem játszottam még Magyarországon. Az anyagi lehetőségektől eltekintve úgy gondolom, olyan túl nagy különbség nem lehet. A szerb másodosztályban jóval kisebb összegekből kell gazdálkodniuk a kluboknak, ám az ott játszó kosárlabdázók hozzáállása, alázata annál nagyobb. Amennyire tudom, Magyarországon az elmúlt évekhez képest óriási fejlődésen esett át a kosárlabdasport. Számos kiváló, ígéretes tehetséget nevel ki a magyar mezőny, akik később külföldön is sikeresek lehetnek. A szezonban már csak emiatt is remek meccsekre számítok.

Előző sztori

Bernáth Péter: A pontok megnyugtatnák a Szegedet

Default thumbnail
Következő sztori

A napenergiában rejlő lehetőségeket elemzik Szegeden + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek