Sport

Kosárlabda: Ivosev remek szezonra számít a Szedeákban

Kosárlabda: Ivosev remek szezonra számít a Szedeákban

2011. augusztus 30., kedd
Kosárlabda: Ivosev remek szezonra számít a Szedeákban

Amint arról hétfő reggel már beszámoltunk, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata újabb szerb légióst igazolt Nebojsa Dukics mellé. A 21 éves, 204 centiméter magas Tomiszlav Ivosevnek nem ismeretlen Szeged, és remek évre számít a Tisza-parton.

– Hogyan került Szegedre? Aligha lehet ismeretlen önnek a város, hiszen korábban már járt itt…

– Örülök, hogy itt lehetek Szegeden. Így van, tavaly már valóban jártam itt próbajátékon, és már akkor is elnyerte a tetszésemet a város és a csapat. Az eddigi klubomtól, a szerb másodosztályban szereplő Vojvodinától nem akartak elengedni, nagyon sok probléma volt a papírokkal. Egyszerűen nem adták ki az átigazolási okmányaimat. Szerencsére ezeket végül, hosszas küzdelmek árán sikerült elintézni, így most végre itt lehetek, aminek – ismét csak hangsúlyozni tudom – nagyon örülök. A szerződésemet még nem írtam alá, de erre a héten sor fog kerülni, apróbb részletkérdéseket kell még tisztáznunk.

– Nebojsa Dukiccsal jól ismerik egymást, hiszen egyazon klubnál nevelkedtek. Nyilván nála is érdeklődött a Szedeákról.

Nebojsával

szinte mindennapos kapcsolatban voltunk az egész elmúlt szezon folyamán. Nagyon sokat mesélt szegedi élményeiről és az SZTE-Szedeák csapatáról. Többször is említette, milyen jó a viszonya az itteni csapattársakkal – kétségtelen tény, ez is hatással volt arra, hogy Szegedre szerződhetek.

– Mennyire ismeri a magyar kosárlabdát és a magyar bajnokságot, figyelemmel követte-e az elmúlt időszakban a nemzetközi porondon a magyar szereplést?

– Összehasonlítani biztosan nem tudnám a szerb másodosztályt és a magyar élvonalat, már csak azért sem, mert a magyar bajnokságot közelről nem ismerem, hiszen nem játszottam még Magyarországon. Az anyagi lehetőségektől eltekintve úgy gondolom, olyan túl nagy különbség nem lehet. A szerb másodosztályban jóval kisebb összegekből kell gazdálkodniuk a kluboknak, ám az ott játszó kosárlabdázók hozzáállása, alázata annál nagyobb. Amennyire tudom, Magyarországon az elmúlt évekhez képest óriási fejlődésen esett át a kosárlabdasport. Számos kiváló, ígéretes tehetséget nevel ki a magyar mezőny, akik később külföldön is sikeresek lehetnek. A szezonban már csak emiatt is remek meccsekre számítok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.